ZONGULDAK (CİHAN)- AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, erzak ve kömür yardımlarını ‘sadaka kültürü’ olarak ifade eden CHP Zonguldak Teşkilatı’nın, bazı köylerde vatandaşlara eski elbise, gıda ve kontör dağıttığı iddiasında bulundu.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, yaptığı açıklamada, seçim ortamında ilginç, ilginç olduğu kadar da trajikomik gelişmeler olduğunu ifade etti. Uçar, "Klasik CHP zihniyeti, Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da akıl hocalarının, ‘Dün dündür, bugün bugündür’ taktiğini izliyor. Türkiye’nin bir çok yerine özel hastane yapıp, ne yazık ki kentimize bir çivi dahi çakmayan Haberal’lar Zonguldak’a seçim zamanı hastane yapmaktan bahsediyor. Devletin, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımız ile engelli insanımıza dağıttığı yakacak, gıda, giyecek ve nakit yardımlarına bile dil uzatan CHP zihniyeti, insanımızı hor görüyordu. Yıllardır insanımızı dilencilik yapmakla suçlayan CHP zihniyeti bugün ise Zonguldak’ta eski elbise, gıda, kontur dağıtıyor, çeşme yaptırıyor. İnsanımıza yıllarca tepeden bakan, hor gören, yardımlaşmayı bile farklı yerlere çeken zihniyet her nedense bugün halkımızın arasına karışmaya çalışıyor. Dertlerini dinliyor, daha doğrusu dinliyor gibi görünüp oy avcılığı yapmaya çalışıyor.” dedi.

CHP'NİN TAVRINA MEVLANALI HATIRLATMA
Vatandaşların bu çaba içinde olanların gerçek yüzünü iyi bildiğini belirten Uçar, şunları söyledi: “Ama bütün bu çabalar nafiledir. Gerçek yüzünüzü vatandaşımız bilmektedir. Maskeleriniz 12 Haziran sonrası daha da düşecektir. Vatandaşımız bunların hepsinin farkında. 12 Haziran seçiminde vatandaşlarımız, kendisini gerçekten düşünen ve sorunlarına çözüm üreten ile sömürmeye çalışanları ayırt edecektir. Naçizane tavsiyemiz şudur; ey CHP! Mevlana’nın, öğüdünde dile getirdiği gibi ‘Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol’”
CİHAN