AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şahin Tin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik ilave istihdama destek paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Şahin Tin, “Yeni ekonomik paket ile üretim ve yatırımın önünü açmaya, küçük ve orta ölçekli esnafımızı desteklemeye kararlılıkla devam edeceğiz” dedi. 

“ESNAFIMIZ, ÜLKEMİZİN LOKOMOTİFİ”

Türkiye’nin ekonomik verileri yüksek olsa da asıl önemli olanın esnafın rahata kavuşturulması olduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin; “Salgın kaynaklı olmak üzere ekonomide yaşanan bir takım olumsuzluklara rağmen ülkemiz gelişimini ve büyüme yönlü ilerleyişini hızla sürdürmektedir. Büyüme rakamları ülkemizin hedeflerine doğru sağlam ve kararlı bir şekilde ilerlediğini gösterirken, küçük ve orta ölçekli esnafımızın bu yarışta geri kalmaması için ilave tedbirler ve destek paketleri de devreye alınıyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz, ülkemizin lokomotifidir. Onların ayakta kalması, kendini geliştirmesi ve güçlenmesi her anlamda büyük önem taşıyor. Bu sebeple gerekli olan her adımı atmayı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından küçük ve orta ölçekli işletmelerimize yönelik yeni açıklanan ilave istihdama destek paketi kapsamında toplam 10 milyar lira destek imkânı sağlanıyor. Bu kapsamda yeni istihdamın da önü açılıyor” dedi.

“KOBİ’LERE 100 BİN LİRAYA KADAR KREDİYE ERİŞİM İMKÂNI”

Yatırım, üretim ve istihdamı engelleyen her meseleyi çözmek için gerekli adımları atmayı sürdüreceklerini, bu bağlamda iki önemli destek paketi hazırlandığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Sanayicimizi, esnafımızı en zor koşullardan da geçsek asla yalnız bırakmadık, bırakmıyoruz. Cumhurbaşkanımız, istihdama destek paketi ve imalata dayalı ithal ikamesi destek paketi olmak üzere iki önemli destek paketini daha geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaştı. İlave istihdama destek paketi ile küçük ve orta ölçekli işletmelerimize yönelik 50 kişinin altında çalışanı olan firmalarımıza istihdama katkıları sebebiyle her yeni istihdam için 100 bin liraya kadar kredi garanti fonu kefaletiyle krediye erişim imkânı sunuluyor” dedi.

“KOBİ’LER İŞKUR ARACILIĞIYLA DA FAYDALANABİLECEK”

Yeni destek paketinden İŞKUR aracılığıyla faydalanmak isteyenlere de kolaylık getirildiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz ilave istihdama destek paketinden İŞKUR aracılığıyla da faydalanabilecek. İşletmelerimiz SGK, işçi ve işveren paylarını 12 ayın sonuna kadar kredi faizlerinden indirilerek bu paketten istifade edebilecek. Böylece yeni istihdam yapacak olan işletmelerimize faizsiz kredi imkânı sunuluyor. 11 Bin firmamızın bu krediden faydalanması sağlanıyor. Böylelikle 50 bin yeni istihdam için KOBİ’lere 10 milyar lirayı bulan kredi desteği veriliyor” dedi. 

“ÜRETİM VE İHRACATA ÖNCELİK VERİLİYOR”

İmalata dayalı ithal ikamesi destek paketine ilişkin bilgiler de paylaşan Milletvekili Şahin Tin; “İmalata dayalı ithal ikamesi destek paketinde uzun vadeli kredi imkânı yer alıyor. Bu paket kapsamında üretime ve ihracata öncelik veren yatırımlara destek verilecek. Özellikle 3, 4, 5 ve 6. teşvik bölgelerinde yer alan 58 ilimiz ve ilçelerinde yatırım yaparak, istihdam oluşturacak girişimcilerimize hazine destekli kredi garanti fonu kefaletiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının vereceği 7 puana kadar faiz desteğiyle yatırım yapmalarının önü açılıyor. Toplam tutarı 10 milyar lirayı bulan bu destekten Denizli’miz gibi hamle programı kapsamında olan illerimiz de faydalanabilecekler. Yeni ekonomi modeli kapsamında açıklanan bu desteklerin işletmelerimize, girişimcilerimize ve esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.