AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Acıpayam ilçesi Ucarı mahallesinde muhtarlarla bir araya gelerek DSİ yatırımlarının ele alındığı toplantı gerçekleştirdi. DSİ’nin bitirdiği yatırımlar, devam eden çalışmalar ve planlanan projelerle ilgili görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda Milletvekili Şahin Tin’e, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, AK Parti Acıpayam İlçe Başkanı Fikret Gümüş, DSİ Denizli Şube Müdürü Kemal Özsoy ve DSİ 212. Şube Müdür vekili Ethem Erenler eşlik etti. 

“SUYUN HER DAMLASI KIYMETLİ”

Toplantıda yaptığı konuşmasında toprak ve su konusunda herkesin hassas olması gerektiğinin önemini vurgulayan Milletvekili Şahin Tin; “Ekilmemiş tek karış toprak, sulanmayan arazi bırakmamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle Acıpayam bölgemizde sulama ile ilgili sorunları aşmak için gayret ediyoruz. Bir damla suyun ne kadar kıymetli olduğunu geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız kurak dönemlerde hep birlikte daha iyi anladık. Acıpayam havzamızı çok iyi tanıyor ve biliyoruz. Bölgede su ile ilgili alınacak olan tedbirleri ve yapılacak olanları devlet su işleri yetkililerimiz titizlikle planladılar. Şu ana kadar tamamlanan projelerimiz var, yapımı sürenler var ve ayrıca yeni ihale edilecek, yatırıma dönüştürülecek, milletimizin hizmetine sunulacak projelerimiz var. Bölgenin potansiyelini ve verimli arazilerini korumak, milletimizin ekmesini, sulamasını ve berekete dönüştürmesini sağlamak bizim temel vazifemiz. Bu bağlamda elimizi taşın altına koyuyor ve üzerimize düşeni yapıyoruz. Suya dair problemlerin yaşanmaması için Acıpayam‘da her ne gerekiyorsa o projeye odaklanıyoruz” dedi.

“DSİ PROJELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

DSİ tarafından Acıpayam‘da planlanan, süren, yatırım ve projelere dair bilgiler de paylaşan Milletvekili Şahin Tin;  “Acıpayam ovasının ikinci kısım sulama işinin yapımı sürüyor. Şu anda tahliye kanalı imalatları, toplulaştırma çalışmaları ve boru kazı çalışmaları yapılıyor. Güneyköy Göleti’nin yapımı sürüyor. Acıpayam Barza ovası arazi toplulaştırma çalışmaları belli ölçüde tamamlandı, projenin 2022 yılı içinde bitmesi öngörülüyor. Yine Acıpayam Alcı, Gölcük sulamasının yenilenmesine dair projenin teknik çalışmaları bitmiş vaziyette, ihale hazırlıkları yapılıyor. Acıpayam Serinhisar ilçelerine içme suyu sağlamak için Akdere barajı projesinin yapımı ile ilgili sondaj çalışmaları devam ediyor. Akdere barajının tamamlanmasının ardından yapılacak olan arıtma tesisi ve isale hattı projesi için de firmayla sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılmış ve çalışmalar sürüyor” dedi. 

“KAYNAKLARIMIZI KORUYORUZ”

Göletler ve taşkın koruma işlerini de yakından takip ettiklerini, Acıpayam bölgesinde bu konuda da atılması gereken adımları attıklarını, girişimlerde bulunduklarını ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “ Olukbaşı Göleti ve sulaması için planlama raporu hazırlanarak işe dair sözleşme 2021 yılında imzalanmış vaziyette, proje tamamlandığında bölgede 780 dekarlık alan sulanacak. Acıpayam Kapız Deresi taşkın koruma işini de yatırım programına aldırdık, 2022 yılı içinde ihalesinin yapılması planlanıyor. Dedebağ YAS sulaması işinin yapımına dair projeler hazırlandı. Kelekçi Ambarcık deresi ile Pınaryazı Mahallesi kuru dere ıslahı için ek yatırım programına teklif olarak sunulması hususunu yakından takip ediyoruz. Acıpayam Efeler, Yazır, Dodurgalar barajı yapımı ile ilgili de bazı ihtilaflı konular var, onları da aştıktan hemen sonra yatırım programına teklifi hususunu bizzat yakından takip edeceğiz. Kaynaklarımızı korumak bir damla dahi suyu zayi etmemek için olabildiğince titiz davranıyoruz” dedi

“TOPRAKLARIN VERİMİ ARTACAK”

Acıpayam bölgemizde yapılan ve yapılacak olan yatırım ve eserlerle bölgedeki toprakların daha da verimli hale geleceğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Yıllardır hayal edilen birçok projeyi hayata geçiriyoruz, yeni yatırımları milletimizin hizmetine sunmak için gayretimiz sürüyor. Bu bağlamda yine Acıpayam ilçemizde ıslah kanalları sanat yapılarının da yapımını sağlıyoruz. Darıveren mahallemizde iki adet menfez tamamlandı. Alcı köprüsü, Gölcük köprüsü ve Kelekçi köprüsü ile ilgili temel zemin sondaj çalışmaları bitirildi. Ovayurt mahallemizde YAS sulaması ile ilgili beş adet kuyu açıldı. Kapalı sistem basınçlı sulama projeleri hazırlanarak yatırım programına dahil edildi. İhalesinin ise 2022 yılı içerisinde yapılması planlanıyor. Acıpayam Kuyucak sınırları içinden geçen dere ile ilgili muvafakatname süreci tamamlandı, ek yatırım programına teklif ediliyor. Bölgenin gerek içme suyu, gerek sulama suyu ihtiyacını karşılamak üzere göletlerden modern tesislere ve barajlara kadar tüm çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu süreçte çalışmaları titizlikle yürüten başta DSİ Aydın Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, DSİ Denizli Şube Müdürü Kemal Özsoy ve DSİ 212. Şube Müdür vekili Ethem Erenler olmak üzere tüm DSİ çalışanlarına ve Acıpayam Belediye Başkanımız Hulusi Şevkan ve İlçe Başkanımız Fikret Gümüş’e teşekkür ediyoruz” dedi.