GİRESUN (CİHAN)- Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun Milletvekili Adayı Nurettin Canikli, KÖYDES çalışmalarının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini söyledi.
                Canikli, 8,5 yıl içinde AK Parti hükümeti döneminde köy yolları ve içme suyu ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 182 milyon liralık kaynağın Giresun’a aktarıldığını hatırlattı. Özel idare ve afet ödenekleri dışında gelen kaynak sayesinde bütün köy yollarında çalışma yapıldığını belirten Canikli, "Bunların bir kısmı asfalt, bir kısmı beton yol, bir kısmı stabilize iyileştirme çalışması olarak gerçekleştirilmiştir. Gelen ödenekler sayesinde ilimiz genelinde son beş yılda 2 bin 588 yol çalışması ve 657 su projesi gerçekleştirilmiştir. Beldelerimizin altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere 88 yol ve 16 su projesi için toplam 25 milyon 277 bin lira kaynak sağlanmıştır. Bu sayede Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde elde edilemeyen başarı noktasına varılmış, özellikle köy, belde ve grup yollarımızda muazzam bir çalışma yapılmıştır.” dedi.
                Geçtiğimiz yıllarda yaşanan sel afetleri sebebiyle meydana gelen tahribat giderilirken bir yandan da DSİ aracılığı ile dere yataklarında ıslah çalışması yapıldığını hatırlatan Canikli, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Batlama, Pazarsu, Güre, Harşit, Aksu, Çanakçı gibi büyük derelerin kenarlarında çalışmalar halen devam etmektedir. Köy yollarında menfez ve köprülere ilaveten binlerce büz ve korige boru döşenerek, yağmur sularının yapılan yolları bozmasının önüne geçilmiştir. Bu çalışmalar sayesinde halkımız çamur çiğneme çilesinden kurtulmuştur. İlimiz genelinde tüm ilçelerde içme ve kullanma suyu çalışması yapılmıştır. 8,5 yıllık iktidarımız döneminde bin 189 ünite içme ve kullanma suyu hizmete konulmuştur. Sadece Bulancak ve Espiye ilçelerimize bağlı bazı köylerde su konusunda sıkıntı var, buralardaki ihtiyaçlar da 2011 yılı içinde büyük ölçüde giderilmiş olacaktır."
                Canikli, yaptıkları çalışmaları yeterli görmediklerini, bundan sonra da artırarak devam edeceklerini vurguladı. CİHAN