Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, Denizli’nin siyasette lider bir şehir olduğunu ve bu unvanını her daim koruduğunu söyledi. 

AK Parti Denizli İl Teşkilatı bugün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve 13 ilin il ve ilçe başkanları, bölge koordinatörü, koordinatör Milletvekillerini ağırlayacak. Denizli Dedeman Park Otel’de yapılacak olan AK Parti’nin 5. Olağan Kongre Teşkilat Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı için bir araya gelen partililere Denizli’den Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Avni Örki, Denizli AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile AK Parti İl Yürütme Kurulu da eşlik edecek. 

Toplantının önemine dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Avni Örki, “Geçtiğimiz günlerde genel merkezle görüşmelerimiz esnasında bir bölge toplantısının Denizli’de yapılacağı bize ifade edildi. Antalya, İzmir ve Manisa gibi iller bu toplantının kendi şehirlerinde yapılmasını talep etmişler. Biz Denizlimizin her manada başarılı bir il olduğunu ifade ettik ve bölge toplantısına ev sahipliği yapabileceğimizi söyledik. 12 Eylül Cuma günü Denizlimizde 13 ilin il başkanları, ilçe başkanları , Milletvekilleri , teşkilat başkan yardımcıları ve teşkilat başkanımız Süleyman Soylu’nun katılacağı büyük bir merkezi toplantıya ev sahipliği yapacağız. Bence Denizli’nin böylesi bir toplantıya ev sahipliği yapıyor olması bir övünç kaynağı olmalıdır” dedi.
Denizli’yi hep siyaseten lider bir şehir olarak ifade ettiklerinin altını çizen Örki, “Denizli’nin bölgesinde siyaseten liderlik vasfı tartışmaya dahi açılmamalıdır. Evet Denizli lider şehirdir denilmeli. Toplantıda kongre süreçlerini değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

Örki, AK Parti’nin kongre süreçlerini başlattığını belirterek, “İlçe kongrelerimiz ve hemen ardından da il kongrelerimiz yapılacak. İl kongrelerimizi aralık, ocak ve şubat olmak üzere 3 ayda tamamlayacağız. İki aylık bir süreçte de ilçe kongrelerimizi tamamlayacağız” dedi.