SİVAS (CİHAN)- Sivas’ta AK Parti il başkanlığı binasına yürümek isteyen bir gruba polis müdahale etti. Parti binası önünde geniş güvenlik önlemi alınırken göstericiler binaya yaklaştırılmadı.
12 Haziranda yapılacak genel seçimlere sayılı günler kala Halk Evleri ve KESK’e bağlı sendika üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hopa mitinginde protesto için polisle çatışan grubun çıkardığı olaylarda gözaltına alınanlara destek olmak için AK Parti Sivas İl Başkanlığı’na yürümek istedi. Sendika binası önünde toplanan grup Atatürk Caddesi’nden yürüyerek parti binasının bulunduğu Ali Ağa Sokak girişine geldi. Grup burada polisin önceden aldığı barikat engeline takıldı. Sokağı bariyerlerle kapatan polis, göstericileri parti binasına yanaştırmadı. Geniş çaplı güvenlik önlemi alınması nedeniyle bazı esnaflarda güvenlik amaçlı kepenk kapattı.
Polisin, grubun AK Parti İl binasına yürümesine izin vermemesi üzerine Halk Evleri Sivas Şubesi Başkanı Adnan Yılmaz grup adına bir açıklama yaptı. Hopa’da yaşanan olay sonrasında tutuklananların serbest bırakılmasını isteyen Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. Yılmaz, "Hopa’da evler basılıp insanlar gözaltına alınırken adeta sıkıyönetim ilan edilmiş durumdadır. AK Parti iktidarının bu faşizan uygulamalarını nefretle kınarken göz altılara, baskılara son verilerek gözaltına alınanlar ve tutuklananların bir an önce bırakılmalarını buradan haykırıyoruz." dedi. Hükümet aleyhine slogan atan grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Polisin de barikatları kaldırması ve sokağı terk etmesinin ardından Aliağa Sokağı’nda hayat normale döndü. CİHAN