Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda bir tören düzenledi. Törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile eşi Berrin Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Turgut ve Mustafa Gökoğlan, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kadın Meclisi üyeleri, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz spor kurslarına katılan kadınlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Denizlili kadınların her zaman yanında olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür eden Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, kadın cinayetlerine dikkati çekerek, yaşamını yitiren tüm kadınlara rahmet diledi. 8 Mart’ı kutlama günü değil anma günü olarak kabul ettiklerini ifade eden Özen, “Küçük gelinler, tacizler, tecavüzler olmasına karşıyız. En önemlisi de emeğimizin hakkı verilsin” dedi.


“Kadın mutluysa o şehir mutludur”


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kadınların ve kadın haklarının daha iyi konumlara getirilebilmesi için bir vesile olmasını dileyerek, “İnşallah kadınlar, kız kardeşlerimiz, annelerimiz ve eşlerimiz gelecekte bugünden çok daha iyi konumlara ulaşacaktır” dedi. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir şehirde kadın mutluysa o şehir mutludur. Bir şehirde kadın mutluysa o şehir başarılıdır. Bu noktada sizlerle ne tür etkinlikler yapılması gerekiliyorsa hepsini gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Denizlimizin geldiği nokta birçok şehre göre çok daha güzel. İnşallah hedefimiz en mutlu kadınların Denizli’de olmasıdır.”


Ahmet Selçuk İlkan sevgisi salona sığmadı


Çınar Meydanı’ndaki törenin ardından Denizli Sanat Merkezi’nde ünlü şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan konser verdi. Kadınlara özel konserde İlkan sevilen şiirlerin şarkılar eşliğinde Denizlili kadınlar için okudu. Yüzlerce kadının katıldığı konser salonu doldu taştı. Ayrılıkların şairi olarak bilinen İlkan, kadınlara yaptığı konuşmada, “Sizler benim için mutlulukların şiirisiniz. Bugün Dünya emekçi kadınlar günü adlandırılıyor ama benim hayatımın her günü Dünya kadınlar günü. Çünkü onlar olmasa ben şarkılarımı türkülerimi kime yazardım” diye konuştu. 


İlkan’ın şiirlerine salonu dolduran yüzlerce kadın eşlik etti.