Ahi Sinan Ahilik Kültürünü Araştırma Yayma ve Yardımlaşma Derneği (AHİYAD), "İletişim ve Beden Dili" semineri düzenledi.
Ahi Sinan Pansiyonu konferans salonunda gerçekleşen seminerde konuşan kişisel gelişim uzmanı Barış Balcı, iletişimin, duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması olduğunu belirtti.

Bu sürecin amacının "anlaşılmak" olduğunu vurgulayan Balcı, şöyle dedi:

"Başlangıç çok önemlidir. Birbirimiz ile ilgili pek çok kararda ilk temas, ilk izlenim, değişmesi zor izler bırakır. Dünyada tekrarlanamayacak tek şey, ilk izlenimdir. Bu sebeple beden dilini hayat amaçları doğrultusunda düzenlemeyi öğrenmek büyük önem taşır. İletişim bir bilgi alışverişi değildir. Verilen bilgiyi etkileyen duygu ve davranışın oluşturduğu farklı bir bütündür. Sözlü ve sözsüz iletişim, işaretleriyle bir bütündür. İletişimin sözel olmayan ögeleri beden dili ve ses tonudur. Beden dili ve ses tonu, kişinin tarzını, tavrını ve söylenenin algılanış biçimini belirler."

Beden dilinin de duygu ve düşüncelerin yansıması olduğuna dikkati çeken Balcı, beden dilinin insanlık tarihinde en eski iletişim aracı olduğunu vurguladı. Balcı, beden duruşu, jestler, mimikler, göz teması, başın, ayakların kullanımı, oturmak için seçilen yer, oturma biçimi, mesafe, giyim, kullanılan aksesuarlar, bakım ve makyajın da beden dilinin ögelerinden olduğunu söyledi.

Seminer sonunda AHİYAD Başkanı Ali Ordu, Barış Balcı'ya ahiliğin temel ilkelerinin yer aldığı tabloyu hediye etti.