Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Ahiliğin Türk toplumunun temel taşlarından birisi olduğuna işaret ederek, kültürel, sosyal ve ekonomik ağlarıyla Ahilik teşkilatının geçmişten günümüze toplum üzerinde etkili bir kurum olduğunu söyledi.
17-23 Eylül 2012 tarihleri arasında kutlanacak “Ahilik Haftası” dolayısıyla açıklama yapan Başkan Necdet Özer, mesajında şu görüşlere yer verdi: “13. yüzyılda Anadolu'da kurulan Ahilik, haksız rekabeti ortadan kaldıran, kaliteli üretimi teşvik eden, teşkilat mensupları arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, sürekli insana saygı ve sevgiyi işleyen bir kurumdur.
Evrensel kardeşlik ilkesiyle ticarette dürüstlüğü esas alan bir felsefe olan Ahilik; dedikodu yapmayı, gururlanmayı, merhametsizliği, yalan söylemeyi, cimriliği ve bunun gibi birçok olumsuz davranışı ahlak dışı saymış ve bunu yapanları sistem dışına çıkarmıştır. Böyle güzel kuralları olan Ahilik; kültürel, sosyal ve ekonomik ağlarıyla toplumumuz üzerine etkili bir kurum olmuştur. Toplumumuzda bu anlayış sayesinde ticaret ve zanaat icra edilmiş, geçmişten günümüze çok güçlü bir köprü kurulmuştur.
Üreten ve sürekli ekonomiye katkı sağlayan Denizli’de de, Ahiliğin ruhuna sahip çıkılmaktadır. Dayanışma ve yardımlaşma örneği oluşturan niteliğiyle kültürümüzde kalıcı izler bırakan Ahilik için bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenmesini önemsiyor, Denizli Ticaret Odası olarak, tüccarımız, sanayicimiz ve esnafımızın ‘Ahilik Haftası’nı kutluyoruz.”