UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan beyaz cennet Pamukkale Ören Yeri’ne geçtiğimiz senelerde 1 milyonu aşkın turist gelirken, 2015 yılında bu sayı düştü.

Türkiye’de ve komşu ülkelerinde yaşanan terör olaylarının etkisi ile birçok turizm acentesi Pamukkale turlarını iptal etti.Bu durumun sadece Pamukkale’de değil Türkiye’nin birçok bölgesinde yaşandığı kaydedildi. Geçmiş senelerde günde 10 bin kişinin yürüdüğü Pamukkale’nin beyaz travertenlerinde bu sayı yarı yarıya azaldı. Kampanyalar düzenleyen turizmciler, hem yerli turistlere hem de alternatif pazarlara yöneldi.

Ülkede yaşanan sıkıntılara benzer şekilde Pamukkale’de de sıkıntıların olduğunu kaydeden Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, "Ülkemizdeki ve yanımızdaki terör olayları kötü etkiliyor. Bunları aşmak için turizmciler olarak alternatif pazarlara yöneldik. Bununla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Bu sıkıntıların en kısa sürede sona ermesi hepimizi mutlu edecektir. Kültür ve Turizm Bakanlığı da bu konuda yoğun çaba harcıyor. Sıkıntıların giderilmesi için paketler hazırlıyorlar. Ülkemizdeki sorunların en kısa sürede sona ermesiyle, ülkemizin turizminin istenilen seviyeye geleceğini düşünüyorum’’ dedi.



Denizli olarak kampanyalar yaparak turizmi canlı tutmaya çalıştıklarını kaydeden Şen, "Yaşanan sıkıntıları aşmak için bizler de kampanyalar yapıyoruz. Bölgemizdeki 10 tane termal özellikle otellerle Türkiye’ye örnek olacak bir kampanya başlattık. Kampanyanın adını termal iyi gelir koyduk. 99 TL’den başlayan fiyatlarla yerli misafirlere kapımızı açtık. Bu çalışmada bölgemizde yoğun ilgi gördü. Pamukkale’nin muhteşem güzelliğini görmek için tüm insanlarımızı bu bölgeye davet ediyoruz. Herkesin buradan güzel anılarla döneceğini düşünüyoruz’’ dedi.

Pamukkale’deki Lycus River Otel Müdürü Erkan Ceylan ise, otel işletmecileri olarak zor günler geçirdiklerini belirterek, "Pamukkale’ye gelen turistlerin güvenlik algısı çok yüksek. Çünkü uzak yerlerden gelen turistlerimiz var. Gelen turistlerin en çok önem verdikleri konu güvenlik. Bu sebeple algı olarak ülkemizi güvenli görmedikleri için bu yıl turist sayıları azaldı. Bizler bunu kampanyalar aşarak aşmaya çalışıyoruz. Yaşlılara hizmet veren bir otel kampanyamız oldu. Bu sıkıntıları aşmak zorundayız. Pamukkale’deki travertenlerde günde 10 bin kişi yürürken, şimdi bu sayı çok çok azaldı. Bizim durumumuz gerçekten iyi değil. Ülkemizin bir an önce bu algıyı değiştirmesi gerekiyor. Türkiye’nin sevimli, sempatik ve gidilebilecek bir yer olarak görünmesi gerekir’’ diye konuştu.