Bafa Gölü’nde balıkçıların ağlarına takılan ve kurtulmaya çalışırken yaralanan flamingo, günlerce aç kalınca tüm çabalara rağmen yaşatılamadı. 
Aydın ile Muğla illeri sınırları arasında kalan Bafa Gölü’nde avlanan balıkçıların bıraktığı ağlara takılan Pinter türü flamingo, günlerce kurtarılmayı bekledi. Ağlardan kurtulmak için çırpınan flamingo, bacağından yaralandı.
Ağlarda günlerce aç kalan yaralı flamingoyu gören Akyeniköy Beldesi Zirai ve Çevre Koruma Birliği görevlisi Yaşar Doğankıran ve Mehmet Aldemir isimli hayvansever, uzun uğraşlar sonucu talihsiz kuşu ağlardan kurtarmayı başardı. Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü arayan Yaşar Doğankıran, ölmek üzere olan yaralı hayvanın tedavisi için acil araç ve yardım talebinde bulundu.
Akyeniköy Jandarma Komutanlığı ekiplerinin koruma altına aldığı yaralı flamingo, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden görevlendirilen uzman ekiplere teslim edildi. Günlerce aç kaldığını ve bacağından ciddi şekilde yaralandığı tespit edilen flamingo, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü veterineri tarafından tedavi edildi. Tedavi altına alınan flamingo, bir süre sonra tüm çabalara rağmen kurtarılmadı.
Yaralı ve aç kalan flamingoyu yaşatabilmek için büyük mücadele veren Akyeniköy Beldesi Zirai ve Çevre Koruma Birliği görevlisi Yaşar Doğankıran, “Fark etiğimizde kuş çok kötü durumdaydı. Onu ağlardan kurtardıktan sonra Aydın’daki uzman ekiplerden yardım istedik. Tedaviye çalışıldı ancak kurtarılmadı. Çok üzüldük” dedi.