Konu ile ilgili açıklama yapan AGD Denizli Şubesi Tanıtım ve Medya Komisyon Başkanı Ekrem Çetin, Her gününde ayrı bir maneviyat olan Ramazan ayını idrak ettik. Denizli’de Ramazan ayının maneviyatına hürmet edip oruçluya saygı gereği ve oruca olan hürmetlerinden dolayı yemek sektöründe hizmet veren bazı lokantaların, işyerlerinin Ramazan boyunca kapatan işyeri sahiplerini tesbit ettik. Bu duyarlılıklarını tebrik etmek ve farkındalık ortaya koymak adına AGD adına düzenlediğimiz, “Ramazan ayının ruhuna yakışır şekilde, Peygamber Efendimiz’in “Eğer siz layıkıyla tevekkül etmiş olsaydınız, Allah sizi kuşları rızıklandırdığı gibi rızıklandırırdı. Onlar sabahleyin yuvalarından aç çıkarlar, akşam döndüklerinde karınları toktur.” Nebevi mesajına ittiba etmenin bir göstergesi olarak bu Ramazan ayında müessesenizde göstermiş olduğunuz hassasiyetinizden dolayı teşekkür eder Rabbimizden hayırlı, bereketli ve bol rızıklar ihsan etmesini temenni ederiz.” Yazılı belgeyi hediye ettik.

Şunu biliyoruz ki ecdadımız İslam medeniyetini öyle güzel yaşamış ve yaşatmış ki Osmanlı da yaşayan azınlıkların Ramazan ayında Müslümanlar oruçlu diye ortalıkta dolaşan çocuklarına dahi açıkta yemek yedirmediklerini biliyoruz. Medeniyetimizin bu duyarlılıklarını asla kaybetmemeliyiz. dedi 

İşyeri sahipleri ve çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren AGD Denizli Şubesi Tanıtım ve Medya Komisyon Başkanı Ekrem Çetin, tebrik belgelerini takdim ederken asıl büyük ödülün ahirette olduğunu beyan etti.  

Bir kokoreç lokantasında ustabaşı olarak çalışan Ordulu Nurettin usta, ziyaretten çok duygulandı: “Bunca senedir, oruca bu seneki kadar ilgisiz kalındığını görmedim. Halbuki havalar serin geçti. Bizim çocukluğumuzda küçük büyük herkes oruç tutardı. Sokakta oruç yiyeni göremezdik. Anadolu Gençlik Derneği’nin konuya duyarlılığını görünce o günleri hatırladım. Bu hassasiyeti hepimiz göstermeliyiz. Dinimiz olmasa hayatın ne önemi var?” diyerek görüşlerini aktardı.