HABERDENİZLİ.COM

Bu konuda bir mesaj yayınlayan AGD Denizli Şubesi mesajda şu ifadelere yer verdi; "101 yıl önce Denizli’mize işgal kuvvetlerinin girmemesi için cihad fetvasını yayınlayan ve "hiç değilse elinizle üç taş atın" diyen kahraman Müftü Ahmet Hulusi Efendi’yi rahmetle ve minnetle anıyoruz. 

Denizli’mizde Milli Mücadele adına cihad bayrağını çeken ve İslam Kur’an için savaşa davet eden Müftü Ahmet Hulusi Efendi’yi iyi anlamamız ve iyi anmamız gerekir. 15 Mayıs 1919'da İzmir'in Yunan işgaline uğramasıyla Denizlimizin büyük alimi Müftü Ahmet Hulusi Efendi işgale karşı halkı ayaklandırmak için Bayramyeri Meydanı'nda Cihad ilan etmiştir. Bizler de Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi olarak, tam 101 yıl önce yaşanan bu olaydan ibret almak, nesillerimizi şuurlandırmak için Şehrimizde var gücümüzle çalışmalar yürütüyoruz. 

"BU TOPRAKLARIN ŞEHİT KANLARI VE BÜYÜK SIKINTILAR SONUCU VATAN HALİNE GELDİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORDU"

Ayrıca 15 Mayıs'ın bizim için bir diğer önemi'de Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Adnan Demirtürk’ün Şehadetinin yıl dönümü oluşudur. Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanımız, gençliğin Mücahid, Şehid ağabeyi, büyük dava adamı Adnan Demirtürk Başkanımızı Şehadetinin 21. Yılında hasretle ve rahmetle anıyoruz. "Tılsımı bozmayın. Tılsım kanlı bir kefenle Allah’ın huzuruna çıkmaktır." Bu toprakların şehit kanları ve büyük sıkıntılar sonucu vatan haline geldiğini çok iyi biliyor ve "Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık." "Başka Türkiye yok"  diyen Milli Gençlik ve Anadolu Gençliğin merhum ağabeyi Adnan Demirtürk yaptığı çalışmalarla gençlere ufuk açmıştır.

Hem Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin, hem de Adnan Demirtürk’ün vermiş olduğu hakikat mücadelesi hala hafızalardaki tazeliğini korumaktadır. Bu iki örnek Şahsiyetin yaktığı meşale ülkemizin geleceğini aydınlatmaktadır.