GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep Aile Hekimleri Derneği Başkanı Yaşar Ağca, önce il, sonra ülke bazında, bakanlığın aldığı kararlarla ilgili sürece katkıda bulunan bir anlayış içerisinde olmak istediklerini söyledi. Ağca üye sayılarını artırmayı hedeflediklerini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
Gaziantep Aile Hekimleri Derneği Genel Kurul Toplantısı Uğur Plaza Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda aile hekimlerinin 6 aylık süreçteki sıkıntıları ve bundan sonra yaşanması muhtemel zorluklar ile çözüm yolları hakkındaki öneriler masaya yatırıldı.
    Toplantıda konuşan dernek başkanı Yaşar Ağca, daha kaliteli bir hekimlik hizmeti sunmayı amaçladıklarını ifade etti.
    Sağlık Bakanlığı’nın yaklaşık 7 yıldır Türkiye için farklı uygulamalara gittiğini ve dengeli politikalar ürettiğini kaydeden Ağca, “Biz bu uygulamalar yapılırken, bizim aracığımızla yapılmasını bekliyoruz. Dolayısıyla bakanlık ile hekimlerin, bu hizmetin nasıl yapılacağı ile ilgili bizlerle bir alışveriş içerisinde olması gerekiyor. Bu amaçla da Gaziantep’te 150 olan üye sayımızın daha da artırıp, önce il, daha sonra da ülke bazında etkin ve sürece katkıda bulunan bir anlayış içerisinde olmak istiyoruz. Bunu da gerek bizim, gerek de hekim arkadaşlarımızın özverili çalışmaları ile yapacağına inanıyorum.” dedi.

CİHAN