Yangın söndürme sistemleri, tüm alanlar için büyük öneme sahiptir. Firmamız, kurumsal olarak sunmuş olduğu hizmetler ile en gelişmiş yangın söndürme sistemleri hizmetlerinden faydalanılmasını sağlıyor. Aerosol söndürme sistemleri ile ilgili her türlü bilgi ve kullanım alanlarına göre proje hazırlanması talebinde bulunabilirsiniz. Yangın söndürme sistemlerimiz, hem ekonomik hem de en iyi koruma sistemine sahiptir.

Aerosol Söndürme Nedir?

Aerosol, çok küçük katı taneciklerin gaz içerisinde hızlı yayılması olarak tanımlanır. Yangın söndürme işlemlerinde, kullanıldığında, hedef bölgeye hızla ulaşması ve hızlı etkileşime geçmesi sağlanarak, yangının söndürülmesi sağlanır. Alkali metal maddesi içeriğine sahip olduğu için insan sağlığına zararsızdır. Taşınabilir söndürücülerde kullanılan bir maddedir. Ekonomik ve ekolojik olma özelliğinden dolayı, yangın söndürücü sistem olarak sunuyoruz.

Aerosol Çalışma Sistemi

Aerosol söndürücüler içerisinde, çeşitli elementler bulunur. Alkalin metal tuz parçacıkları, CO2, N2 ve buhar gazından oluşur. Yangın söndürücüler içerisine sıkıştırılarak doldurulur. Yangın durumlarında, zincirleme reaksiyon oluşturarak tutuşmanın önlenmesini ya da uzaklaşmasını sağlayarak, yangını söndürür. Aynı zamanda soğutma faaliyetinin yapılmasını da sağlar.

Belli Başlı Kullanım Alanları

Endüstriyel alanlarda ve kapalı mekanlarda çeşitli nedenlerle yangın çıkma ihtimali her zaman vardır. Aerosol söndürme sistemlerinin hangi alanlarda kullanılabileceği hakkında bilgi veriyoruz. Belli başlı kullanım alanları şunlardır.

  • Veri merkezleri,
  • Kontrol odaları,
  • Elektrik odaları,
  • Makine daireleri,
  • Haberleşme santralleri,
  • Motorlu araçlar,

Yangın söndürme sistemlerini, yangın çıkabilecek tüm alanlarda kullanılır. Sistem tercihi yapmaya çalışanlara, sertifikalı ürün hizmeti sunuyoruz.

Güvenli Kullanım

Yangın söndürücülerin nasıl kullanılması gerektiği hususunda güvenli kullanım talimatı hakkında bilgi verilmektedir. Aerosol yangın söndürücüler, alkalin metal, sülfat ve oksit içeren katı parçacıklardan oluşmaktadır. Güvenlik talimatlarında, metallere zarar vermediği ve aşındırma yapmadığını belirtiyoruz. Kullanım sonrası elektrik süpürgeleri ile temizleme yapılabilir.

Kapalı Alan Kullanımı

Kapalı alanlarda bulunan malzeme türlerine göre yangın söndürücülerin seçilmesi gerekebiliyor. Aerosol söndürme sistemleri, plastik, kağıt, kumaş gibi tutuşabilen malzemelerin olduğu yerlerde kullanılabilir. Kapalı yerlerde, petrol ürünleri, organik çözelti gibi sıvılar varsa bunların tutuşmasının önlenmesi ve yangının söndürülmesi için de güvenle kullanılabilir.

Daha detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edin! www.sisar.com.tr