Konya'da önceki gece öldürülen Muhammet Gültekin'in 14 yaşında fuhuş yapan çocuğun adresini gösterdiği yerde çıkan kavgada fuhuşa aracılık eden şahıs tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı. 14 yaşındaki çocuğa fuhuş yaptıran ve cinayeti işleyen zanlı, polis tarafından yakalandı.
Olay, önceki gece saat 22.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Mehmet Vehbi Mahallesi Ressam Şefik Sokak’ta meydana gelmişti. Kalbinden bıçaklanan Muhammet Gültekin (21), bir sokak içerisinde otomobilden atılması sonucu vatandaşlar tarafından çağrılan ambulansla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 21 yaşındaki Gültekin'i öldüren zanlının peşine düştü. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ilk önce öldürülen Gültekin'in ailesi ile görüştü. Olay günü askerden yeni gelen Gültekin'in bir yakınından 47 plakalı arkasında "Mistik" yazan otomobildekilere adres göstermek için araca bindiği belirlendi. 47 plakalı otomobili araştıran dedektifler, 2 gün önce arkasında “Mistik” yazan 47 PU 392 plakalı otomobilin Asayiş ekipleri tarafından trafiği tehlikeye düşürmesi nedeniyle alındığını ve 17 yaşındaki sürücüsü İ.T'ye yasal işlem yapıldığını tespit etti. Parka çekilen aracın gerekli işlemleri yapıldıktan sonra cinayet günü alındığını öğrenen polis, otomobilin İstanbul yolunda görüldüğünü belirledi. Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri, aracı Afyonkarahisar girişinde polis ekiplerine yakalattı. Araçta bulunan şüpheliler İ.T., Aydın Ç. (22) ve İsmail K. (18) gözaltına alınarak Konya'ya getirildi.
Cinayeti kendilerinin işlemediğini belirten 3 şüpheli, yaşanan olayları detayıyla anlattı. Şüpheliler, "Bir gün önce hayat kadınına paramızı kaptırdık. Başka bir numaradan ulaştığımız kadından farklı bir müşteri gibi adres sorduk. Yolda gördüğümüz Muhammet'e de hayat kadınından aldığımız adresi sorduk. O adresi bildiğini belirterek aracımıza bindi ve bizi götürdü. Orada bir gün önce bizden alınan parayı istedik, hayat kadınının yanındaki şahıs bıçakla saldırdı ve Muhammet'i bıçakladı. O yoldan geçen bir araca yaralı halde bindi. Bizde korktuk kaçtık" dedi.

ÇOCUĞA FUHUŞ YAPTIRAN ŞAHIS KATİL ÇIKTI
3 şahsın ifadesi doğrultusunda hareket eden polis, 14 yaşında olmasına rağmen 5 ayrı suçtan kaydı bulunan ve fuhuş yaptığı öğrenilen G.K'nin evine baskın yaptı. Baskında G.K. ile fuhuş yapmasına aracılık ettiği iddia edilen Rıdvan Y. yakalandı. Evde yapılan aramada Rıdvan Y'nin yastığının altından kanlı bıçak çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerden Rıdvan Y.’nin, "Olay günü kızı elimden almak istediler, bende bıçakladım" dediği öğrenildi. Gültekin'in yaralandıktan sonra bindiği aracın da tesadüf eseri yoldan geçen bir otomobil olduğu ve yaralı şahsı sokağa kadar götürdükten sonra araçtan indirdiği ortaya çıktı.
Polis, 28 suçtan kaydı bulunan şüpheli Rıdvan Y. ile fuhuş yapan 14 yaşındaki G.K’yi adliyeye sevk etti. Diğer 3 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.