ADM EDAŞ, yatırımlarla ilgili planlama, proje süreçlerini belediyelerle paylaşılarak işbirliği ve koordinasyon sağlanmasını hedefliyor. Geçtiğimiz günlerde de bu kapsamda ADM EDAŞ İcra Kurulu Üyesi Ahmet Bayramoğlu ve ADM’nin yatırım grubu yöneticilerinin ev sahipliğinde bir toplantı düzenlendi.
Toplantıda, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi, Pamukkale belediyelerinin Fen İşleri ve yatırımlarla ilgili diğer birimlerinin yetkilileri ağırlandı. Konuklara ADM EDAŞ’ın 2017 yatırımlarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirildi. 



Havai hat tercihinin nedenleri anlatıldı 

ADM EDAŞ İcra Kurulu Üyesi Ahmet Bayramoğlu, yatırım planlamalarının fiziki, coğrafi, idari ve ekonomik koşullara göre şekillendiğini dile getirdi. Bayramoğlu, arızaların tespiti ve giderilmesi aşamalarında havai hatlı şebekelerin avantajlarının bulunduğuna dikkat çekerek imarı olmayan ya da henüz uygulanmaya geçmeyen alanlar ile kırsal bölgelerde ekonomik olması da göz önünde bulundurularak yeni hatların havai olarak inşa edilmesinin tercih edildiğini belirtti.



Kent içine pahalı da olsa yer altı şebekesi döşeniyor 

Bayramoğlu, ihtiyaç duyulan bölgelerde işletme güvenliği, arıza olasılığının düşük olması, çevreye duyarlı oluşu ve kent estetiğine katkısı nedeniyle daha maliyetli olmasına rağmen kablolu yer altı şebekelerinin döşendiğini aktardı. Bayramoğlu, 
”Kent içinde yoğun olarak yer altı şebekesini tercih etmekle birlikte havai hatların bulunduğu bölgelerde de aynı kalitede teknik altyapıyla hizmet veriyoruz. Nitekim gelişmiş ülkelerde de halen bu tür şebeke bölümleri hizmet vermeye devam ediyor. Bu tesisleri ekonomik ömürlerinin elverdiği ölçüde değerlendirmemiz gerekir”şeklinde konuştu. 

Bayramoğlu şöyle devam etti: “Yeni yatırım bölgelerinde imar ve yerleşim durumu konusunda sorun olan durumlarda etkin çözümler sunacağını düşündüğümüz havai hat şebekeleri tercih edebiliyoruz. Ancak imar uygulamaları tamamlanmış kalıcı yerleşimin şekillendiği bölgelerde ise yer altı şebekeleri inşa ediyoruz. Bu nedenle çalışmalarda kamu yararı, kaynakların etkin ve verimli kullanılması adına yatırımların planlanması ve saha çalışmalarında diğer altyapı kuruluşları ile belediyelerimiz arasında karşılıklı bilgi paylaşımını önemsiyoruz. Şirket olarak kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyon ve işbirliğini daima ön planda tutuyoruz. Özellikle yer altı şebeke çalışmalarını yürüteceğimiz dönemde projelerin koordineli ilerlemesi adına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kurumsal destek ve iş birliğinizi bekliyoruz, doğru, hızlı ve kaliteli hizmetin verilmesi ve çalışma bölgelerinde olası mağduriyetlerin en aza indirilmesi bakımından bütün çalışmalarımızı işbirliği ve koordinasyon içerisinde beraber yürütmek niyetindeyiz. Ekim ayı sonunda 2017 yatırım planlarımızı tamamlayıp, yeni bir toplantı ile tüm teknik detayları sizinle paylaşacağız.” 


ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. Hakkında

ADM Elektrik Dağıtım A.Ş., 2008 yılından itibaren Aydın, Denizli ve Muğla elektrik dağıtım hizmeti vermektedir. ADM Elektrik Dağıtım, hizmet bölgesinde 1.760.880 milyon aboneye yıllık 9 Milyon MWh elektrik dağıtımı yaparak kesintisiz, kaliteli, güvenli ve sürekli elektrik sunmak üzere dağıtım altyapısının geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için gereken teknolojik yatırımları gerçekleştirmektedir. Müşteri odaklı çalışma anlayışıyla abonelerine en iyi hizmeti vermeyi ilke edinmiş olan  ADM Elektrik Dağıtım A.Ş’nin  Aydın, Denizli ve Muğla illerinde 23 hizmet merkezi bulunmaktadır.