Adana, Güneydoğu Anadolu bölgesinin kültürünün görüldüğü ancak bir o kadar da kendine has bir şehir. Türkiye’nin her yanına yayılan kebabı, kendine has böreği, sokak arabalarında satılan şalgamı ve göl kenarında yenen bici bicisi Adana’yı gastronomi meraklıları için bir cazibe merkezi haline getiriyor. Tarih meraklıları ise şehrin sembolü haline gelmiş olan Taşköprü’yü, Ulu Camii’yi, Ziya Paşa’nın mezarını, saat kulesini ve Yağ Camii’ni radarına alabilir. Eğer el sanatlarına ilginiz varsa Kazancılar Çarşısı bu değerli mesleklerin hala yapıldığı çok özel bir mekan. Burada Adana kebabın dizildiği şişler başta olmak üzere değişik el işlerini görebilir ve hem pratik hem dekoratif hediyelik alışverişlerinizi yapabilirsiniz. Tüm bunlar ve daha fazlası için şehrin dört yanına konuşlanmış olan Adana otellerinde misafirperverliğin tadını çıkarabilirsiniz. 

Adana'ya Ne Zaman Gidilmeli?

Adanaya senenin hemen her zamanı gidebilirsiniz. Ancak sıcaklıkların yerel halk için bile bunaltıcı olabildiği yaz ortası tarih ve kültür odaklı geziler için tavsiye edilmiyor. Ancak gastronomi odağında bir gezi yapmak istiyorsanız bu ayları da rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Adana’da hakim olan Akdeniz iklimi senenin her zamanında sıcakların gezmek için ideal olmasını sağlıyor. İlkbahar ve sonbahar ayları hem şehrin bitki örtüsünü keşfetmek hem de ideal hava şartlarından faydalanmak için mantıklı bir seçim. Kış ayları ise turist kalabalığı olmadığı için daha uygun fiyatlardan faydalanabileceğiniz ve tarihi mekanlarda rahat gezebileceğiniz aylar. Adana otel fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi alabilir ve yerinizi ayırtabilirsiniz. 

Adana'da Konaklama

Adana’da nasıl bir konaklama yapacağınız konusunda tereddütünüz varsa neredekal.com’un arama fonksiyonunu kullanıp ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir otel bulabilirsiniz. Şehir merkezinde kalmayı tercih edebileceğiniz gibi, Pozantı otelleri gibi değişik ilçelerdeki tesisler tercih edip hem bütçeden tasarruf edebilir hem de sakin bir ortamda konaklama yapabilirsiniz. Bu noktada belirleyici olan Adana’da yapacağınız gezinin hangi tema odağında olduğu, ihtiyaçlarınız, zevkleriniz ve elbette konaklama için ne kadar bütçe ayırmak istediğiniz. Seçiminiz ne olursa olsun Güneydoğu Anadolu’nun misafirperver ve gönlü geniş kültürünün hizmet anlayışlarına yansıdığı tesislerde sıcak ve samimi bir ortamda kalabilirsiniz.