Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinin ağırlıklı olarak Afrika’da açtığı su kuyuları, susuz köy ve kasabaların hayat pınarı oluyor. Gönüllülerden Ahmet Paralı’nın Sudan’da açtığı su kuyusu için dernek tarafından kendisine teşekkür belgesi verildi. Bu amaçla düzenlenen törene Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şube Başkanı Fahrettin Aytuğ, Şube Müdürü Mehmet Tulunay, hayırsever Paralı ve oğlu İsmail Paralı katıldı.

Dernek Başkanı Aytuğ, hayırseverin isteğiyle isminin kuyunun tabelasına yazdırılıp fotoğrafını çekerek teşekkür belgesiyle birlikte adresine gönderildiğini ifade etti. Aytuğ, “Zor koşullar altında hayata tutunmaya çalışan Filistinli halkın en temel ihtiyacının karşılanması amacıyla her biri 80 bin dolar olan dört adet su kuyusu yapıldı ve şehir şebekesini destekleyen biçimde kullanıma açıldı. Üç kuyu da 60 bin dolar karşılığı tamir edildi. Susuzlukla mücadele eden Nijer ise kampanya kapsamında 114 su kuyusuna kavuştu. Böylece en temel ihtiyacı karşılanmış olan 350 binden fazla Nijerli, aynı zamanda yaygın bulaşıcı hastalıkların tehlikesinden de korunmuş oldu. Somali'de 38 kuyu açıp beş çeşme inşa eden Kimse Yok Mu, Burkina Faso'da 11, Kamerun'da 12, Senagal'de 4, Sudan'da 39 su kuyusu açarak halkın hizmetine sundu. Pakistan'da Belucistan eyaletinde 13, Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde 14 ve Pencap eyaletinde bir şadırvan tipi 6 çeşmeli su kuyusu açarak yaklaşık 60 bin insanın temiz, içilebilir ve sağlıklı su kullanması sağlandı.” dedi.

Şube Müdürü Tulunay ise Afrika’da 15 kilometre aralıklarla su kuyuları açma projeleri olduğunu, bu çerçevede Sudan’da içme suyu kuyusu açtıran Ahmet Paralı’ya teşekkür belgesi verildiğini söyledi. Tulunay, Sudan’da açılan kuyuya “Ahmet Medeni Paralı” ismi verildiğini açıkladı.

Dernek gönüllüsü Paralı da, “Avrupa, senelerce Afrika’yı sömürdü. Saniyede, dakikada birkaç çocuk susuzluktan, açlıktan ölüyor. Bunları duydukça yüreğimiz parçalanıyor.” derken duygulandı. Konuşmaların ardından Paralı’ya, Aytuğ tarafından teşekkür belgesi ve söz konusu kuyunun fotoğrafı hediye edildi.