Türk İş tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık ve yoksulluk araştırmasının Mart ayı sonuçlarına gore dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 19 TL artarak bin 149 TL olurken, yoksulluk sınırı ise 3 bin 742 TL oldu. 
TÜRK-İŞ tarafından, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla, her ay düzenli olarak yapılan "açlık ve yoksulluk sınırı" araştırmasının 2014 Mart ayı sonuçları açıklandı. Kurumdan yapılan açıklamaya gore dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını oluşturan açlık sınırı bin 149,02 TL olurken, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarını kapsayan yoksulluk sınırı ise 3 bin 742,73 TL olarak gerçekleşti. 
Rakamların açıklanmasının ardından açıklamalar yapan Türk İş Denizli Temsilcisi Recep Oktay, kurum tarafından yapılan araştırmanın devlet kurumu olan TÜİK verilerine göre yapıldığını söyledi. Oktay, “Çalışanların, kendilerine ve ailelerine saygın yaşam düzeyi sağlayacak bir gelir elde etmeleri esastır. Yoksulluk, genel anlamıyla, insanların temel ihtiyaçlarını karşılayamama durumu olarak tanımlanmaktadır. Yoksulluk sınırı tutarı, bir ailenin, insan onurunun gerektirdiği zorunlu ihtiyaçları karşılayabilmesi için yapması gereken harcama düzeyidir. Çalışanların, kendilerine ve ailelerine yetecek bir ücret almaları gereği açıktır. Ancak temel ihtiyaçların karşılanabilmesini sağlayacak ve refahtan pay almasını mümkün kılacak ücretin hesabı nasıl yapılacaktır? İşçinin yaşam standardını sürdürmesi ya da iyileştirmesi için gerekli olan tutar ne kadar olmalıdır? Kuşkusuz bu ve benzeri soruların cevabını vermek kolay değildir. Gerekli olacak tutarın hesabı, yaşam standardı ve tüketim alışkanlıklarına da bağlı olarak kişiden kişiye, hatta ülkeden ülkeye farklılıklar göstermektedir” dedi.