Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, 30 Mart'ın ardından kent genelinde başlattığı çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda, Acıpayam'ın Alaattin Mahallesi sakinlerinin içme suyu çilesine çözüm bulmak için çalışma başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, yaptığı incelemede bölgenin içme suyu hatlarının 40 yıl önce döşendiğini, ömrünü tamamlayan şebeke nedeniyle sık sık arıza ve su kesintilerinin yaşandığını belirledi. Projenin ardından çalışmalara başlayan DESKİ, kazılarda 40 yıllık içme suyu borularının içinde büyüyen ağaç kökleri tespit etti. Hatların ağaç kökleri nedeniyle sürekli kesildiği ifade edilirken, yaşanan içme suyu sıkıntısından dolayı su depolarına sondaj kuyularından sürekli takviye yapıldığı işaret edildi. Proje ile Alaattin Mahallesi'nde toplam 3 bin 100 metre içme suyu hattı yenilenip, sondaj kuyusu da devreden çıkarılarak buradaki elektrik sarfiyatına son verildi. 

Ömrünü tamamlayan depolar devre dışı

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Acıpayam İlçesi'nin Oğuz Mahallesi’ndeki sondaj kuyusu terfi hattı ve pompasının sık sık arızalanması ve deponun ekonomik ömrünü tamamlanmasından dolayı bu tesisleri de devre dışı bırakıldı. Oğuz Mahallesi'ne Acıpayam İlçesi içme suyu şebekesinden 1800 metre hat döşeyen DESKİ, bölgedeki vatandaşların daha sağlıklı ve nitelikli suya kavuşmasını sağladı. 

Alt yapı çalışmaları hız kesmeden devam edecek 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DESKİ'nin yaptığı çalışmalar neticesinde Alaattin Mahallesi'nin 40 yıllık içme suyu kaynaklarının yenilendiğini ifade ederek, "Yaptığımız çalışmanın ardından bölgede vatandaşlarımıza daha temiz, nitelikli ve kaliteli içme suyu temini yapılmıştır" dedi. Su borularının içinde büyüyen bitki köklerine dikkati çeken Başkan Zolan, "Mahallemizde eskiyen su borularının tıkanmasından dolayı sık sık su kesintileri ve arızalar yaşanıyordu. Ömrünü tamamlayan şebekeyi değiştirdikten sonra bölgeyi besleyen sondaj kuyusuna da gerek kalmadı. Bu şekilde elektrik sarfiyatına da son verilerek ekonomiye de katkı sağlandı. Denizli'de 30 Mart'ın ardından 200 kilometrenin üzerinde içme suyu hattını yenileyerek vatandaşlarımızı daha kaliteli suya kavuşturduk. Alt yapı çalışmalarımız ihtiyaç olan her bölgede sürecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.