30 Mart'ın ardından Denizli genelindeki alt yapı hizmetlerini devralan Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), Acıpayam ilçesinde alt yapı atağı başlattı. Özellikle vatandaşların nitelikli suya kavuşması için ömrünü tamamlamış ve sürekli arıza çıkaran içme suyu hatlarını yenileyen Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Çamlık Mahallesine 2 bin 500 metre içme suyu hattı döşedi. İkiz Bulvarı, Evkara Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesi'ne 1 bin 700 metre 400’lük yağmursuyu hattı döşeyen DESKİ, Cumhuriyet Caddesi, Huzur Bulvarı, İkiz Bulvarı ve 387 Sokağın tamamı ve bazı muhtelif sokaklarda toplam 2 bin 500 metre 200’lük kanalizasyon hattı döşemesini de sürdürüyor. Kelekçi Mahallesinde ömrünü tamamlayan içme suyu hattını 2000 metre yeni imalat yaparak değiştiren DESKİ, Kumavşarı Mahallesinde 800 metre içme suyu hattı yenilendi.Yumrutaş Mahallesinde ise çok sık arıza yapan içme suyu şebekesi için 800 metre yeni hat döşendi. 

Su kaynakları ıslah ediliyor

Su kaynakları ıslah edilen Akşar Mahallesi'nde yeni kaynaklar bulunarak, 3500 metre içme suyu isale hattı döşeyen Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Hacıkurtlar Mahallesi'nde de benzer ıslah çalışmaları yaptı. Yeni kaynaklarla birlikte 5600 metre isale hattı döşenen Hacıkurtlar Mahallesi'ne cazibeyle içme suyu verilmeye de başlandı. Ayrıca Yeşilyuva Mahallesi'nde bulunan atıksu arıtma tesisine şebekeden 1600 metre içme suyu hattı döşendi. Hisar Mahallesi'nde çok sık arıza yapan ve ekonomik ömrünü tamamlamış içme suyu hatları yenilenirken, burada 3600 metre içme suyu hattı döşendi.

"Yatırımlar artarak devam edecek"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, büyükşehir hizmetlerinde önceliklerinin her zaman insan olduğunu belirterek, Denizlililerin daha nitelikli içme suyuna kavuşması için söz konusu çalışmaların ihtiyaç olan her bölgede yapılacağını kaydetti. Büyükşehir ile birlikte yatırımların artarak devam edeceğini vurgulayan Başkan Zolan, "Denizli Büyükşehir Belediyesi, acil ve öncelik sırasına göre yatırımlarını gerçekleştiriyor. Hizmetlerimiz kentin en ücra köşesine kadar ulaşacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hedefimiz, Denizli merkezde gerçekleştirdiğimiz alt yapı modelini ilçelerimizde de uygulamak" diye konuştu.