Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki Aşağı Cami Caddesi'nde yapımı tamamlanan Aşağı Mahalle Camisi törenle açıldı. Temeli 2010 Ekim ayında bir cuma günü atılan caminin açılışı da cuma günü yapıldı. İnşaatın büyük bir kısmının Acıpayamlı hayırseverler Yaşar İncesu, Mehmet Maden ve Hüseyin Erçelik yaptırıldığı caminin masrafları da vatandaşlar tarafından karşılandı. Törene Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak, İlçe Müftüsü Mehmet Kurt, Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mevlüt Gürel, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Dağ, CHP İlçe Başkanı Durmuş Çağdaş, İl Genel Meclisi üyeleri Yılmaz Elçin ve Fikret Gümüş, Ziraat Odası Meclis Başkanı Yüksel Sürücüoğlu, Belediye Meclisi üyeleri, daire amirleri ve diğer vatandaşlar katıldı.

Dernek Başkanı Gürel, açılış konuşmasında 1952 yılında yapılan eski yıkılan caminin 60 metrekare olduğunu, yenisinin 230 metrekareye çıkarıldığını ve yaklaşık 350-400 kişinin rahatça ibadet edebileceğini söyledi. Gürel, "Toplam 680 bin liraya mal olan camimizin yapımında maddi ve manevi desteklerini eksik etmeyen belediyeye, hayırsever esnaflarımıza ve işadamlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bununla merkezde 12 camimiz oldu, 13.'sünün temelini de Antalya yolu üzerinde attık. İnşallah ismi de ilçemizin eski adı Garbı Karaağaç olacak." dedi. Müftü Kurt ise, "İnşallah ramazanda teravihleri ve beş vakit namazları da artık bu camide eda edeceğiz. Allah. emeği geçenleri hoşnut olduğu kullarından eylesin." şeklinde konuştu. Başkan Şevkan da camilerin toplumun buluşma noktası olduğunu vurgulayarak, "Mahalle sakinleri, Acıpayam halkı ve şahsım adına caminin yapımında emeği geçen bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum. Hayırlı bir hizmetin altına imza attılar." dedi.

Törende ayrıca caminin yapımına maddi destek sağlayan hayırseverlere plaket verildi. Ardından dualarla cami açıldı. İkramın ardından cuma namazı kılındı.