HABERDENİZLİ.COM

Koronavirüs salgını hayatın her alanını etkilemeye devam ediyor. Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Olukbaşı ve Benlik Mahallesinin birleşim noktasında bulunan Acıpayam Kanyonu koronavirüs salgını nedeniyle Mayıs ayı sonuna kadar ziyarete kapatıldı.

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere pandemi dediğimiz salgın hastalık ne yazık ki tekrar tırmanışa geçmiştir. Hiçbir faaliyetimiz insan sağlığından daha önemli olamaz. Belediyemiz de bu çerçeveden bakarak Acıpayam Kanyonumuza gelen ziyaretçi sayısının çok yüksek seviyelere çıkması ve hastalığın bulaşma riskinin artmış olacağı düşüncesi ile Mayıs ayı sonuna kadar ziyaretleri durdurma kararı almıştır. Cennetten bir köşe olan Acıpayam Kanyonumuzun, büyük bir heyecanla gelen siz saygıdeğer misafirlerimize kötü anılar bırakmasına asla gönlümüz razı olamaz. O nedenle siz değerli ziyaretçilerimizin anlayışla karşılayacağınızı umut ediyor ve sevdamız Acıpayam’dan tüm dostlarımıza sağlık dolu günler diliyorum. Sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle” dedi.

ACIPAYAM KANYONU

Acıpayam Kanyonu kent merkezine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Acıpayam Kanyonu masmavi suyu, şelaleleri ve dev kayalıkların arasında bulunan tertemiz turkuaz rengindeki suyu ile dikkat çekiyor.

Yaklaşık 50 metre yüksekliğinde ve 3,5 kilometre uzunluğunda bulunan Acıpayam Kanyonu içerisinde 12 ile 30 metre arasında değişen şelaleleriyle güzel ve eşsiz bir görünüm sunuyor.

 Ziyaretçiye Kapatıldı