HABERDENİZLİ.COM

Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcımız Saffet ÜGE, İl Müdürlüğümüz ve Acıpayam Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz personellerinin de katılım sağladığı lavanta hasadında, hasat edilen lavantaların yağının çıkarılması ile ilgili bilgilendirme arazi sahibi Hüseyin Gündoğar tarafından yapıldı.

Lavanta; tıp ve kozmetik sektörünün yanı sıra yağ üretim sektöründe de yaygın olarak kullanılmakta, nektarı ve kokulu çiçekleriyle de arıcılığa katkısı bulunmaktadır. Bu amaçla bölgemizde ek gelir getirici yeni üretim modellerini geliştirmek amacıyla, lavanta yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Böylece hem görsel amaçlı kırsal turizmi geliştirmek hem de lavanta yağı üretiminin geliştirilmesi planlanmaktadır.

Denizli’de son yıllarda hızla yaygınlaşan ve hasadına başlanılan lavanta 2015 yılında 3-4 dekar civarında iken, bugün üretim alanı 1000 dekarın üzerine çıkmıştır. Hem üretim, hem de turizm açısından ekonomiye katkı sağlayan ve üretim talebi gün geçtikçe artan lavantanın, yapılan desteklerle önümüzdeki yıllarda 50 bin dekara kadar çıkması hedeflenmektedir.