Aydın'da beyninde tümör bulunan kız kardeşini hayata tutundurmak için toptancı halinde gece gündüz hamallık yapan Adnan Akgül, kardeşinin iğnesini alabilmek için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.
Toptancı halinde hamallık yapan Adnan Akgül, kardeşi Yazbahar Akgül’ün’ın beynindeki tümörün tedavisi için Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nde tedavi olduğunu, doktorların 22 aylık bir tedavi önerdiğini, 11 ay önce başlayan tedavi için kardeşine her ay 6 bin 500 Euro’luk bir iğne yapıldığını söyledi. Devletin yurt dışından getirilen iğne bedelinin yüzde 80’ini ödediğini ancak kalan yüzde 20’sini bulmakta zorlandıklarını anlatan Akgül, babası 40 yaşındaki Yılmaz Akgül’ün de kronik akciğer hastalığına yakalanması üzerine çalışamadığını belirtti. Kardeşinin rahatsızlığı için sık sık iş yerinden izin almak zorunda kaldığını, bu yüzden günde ancak 25 TL kazanabildiğini anlatan Akgül, “Kardeşimin 4 aylık bir tedavi süreci kaldı. Bu süreç içerisinde de tedavisi için devletin ödediğinin dışında her ay 3 bin 800 TL bulmak zorunda kalıyorum. Bu parayı bulmakta ve denkleştirmede çok zorluk çekiyorum. Yetkililerden tek isteğim 4 ay daha kardeşim için yardım edilmesi” şeklinde konuştu.
Ailesini hastalıklar yüzünden kaybetmek istemeyen ağabey Akgül, çaresizlik içerisinde babası ve kız kardeşinin sağlık raporlarıyla kapı kapı dolaşıyor. Akgül, ayda bir kez Yazbahar’ı Ankara Dr. Sami Ulus Hastanesi’ne götürerek iğnelerini yaptırıyor. Kardeşinin bu ay yapılması gereken iğnesinin bir an önce yapılması gerektiğine işaret eden Akgül, tedavisinin aksamaması için iğnelerin zamanında yapılmasının önemine değindi. Akgül “Ben kendi adıma hiçbir maddi yardım istemiyorum. Sadece kardeşimin iğnelerinin karşılanmasında yardımcı olsunlar o yeter. Söz konusu sadece kardeşimin sağlığı. Kardeşimi çok seviyorum ve onu kaybetmek istemiyorum. Bir an önce yetkililerin yardım etmesini istiyorum. Hayatta tutunduğum bir tek dalım var. Onu da kaybetmek istemiyorum” dedi.