Denizli Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Ege Bölgesi’nin en büyük parkları arasında yer alacak AK Vadi Parkı’nın yapımı devam ediyor. 550 günde tamamlanacak projede, üç ayda yüzde 15 fiziki gerçekleşme sağlandı. İhaleyi kazanan firma, TOKİ kontrolünde Karşıyaka ve Aktepe mahallelerini kapsayan şehir yenileme projesinde yeşil alan ve park işini sürdürüyor.

TOKİ kontrollüğündeki çalışmalarda 700 dönüm inşaat alanı olarak belirlenerek, giriş çıkışlara güvenlik yerleştirildi. İş makineleriyle Dokuzkavaklar Hasan Gönüllü Spor Salonu önünde inşaat çalışmalarına hız verildi. Bir zamanlar Bağırsak Deresi olarak bilinen, Denizli Belediyesi’nin projesiyle dev borularla taşınan kanalizasyon hattı, kapalı sistem hatta taşındı. Diğer çalışmalarda ise TOKİ 1. ve 2. etaplarla 940 konutun yer aldığı alanda çevre düzenlemeleri yapılıyor.

'EGE BÖLGESİ'NİN EN GÜZEL PARKI OLACAK'

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, söz konusu park hakkında bilgi verdi. Vadi projelerine AK Vadi ile başladıklarını ifade eden Zolan, “Denizli’nin en büyük parkını bu bölgede yapacağımızı söylemiştik. AK Vadi, aynı zamanda Türkiye’nin sayılı ve Ege’nin en büyük parklarından biri olacak. Bu bölge, çocukların açıkta akan kanalizasyon sularında oynadığı, yol olmadığı için cenazelerin sırtlarda taşındığı, kızların gelinliğiyle eve giremediği darlıkta, düzensiz bir yapılaşmanın olduğu alandı. Önceki Belediye Başkanımız Nihat Zeybekci’nin girişimleriyle bu bölgede 3 bin konut yapılmıştı. Yine kendisinin büyük emek ve katkıları sonucunda burada Ege’nin en güzel parkı yükseliyor. Park, Denizli’nin sekiz yılda nereden nereye geldiğini en canlı örneğiyle ortaya koyacak. Çamlık Parkı’nın iki katı büyüklüğünde bir alanı kapsıyor. Buradaki vatandaşlarımızın yeşil alan ihtiyaçlarını karşılayacak park, Denizli’ye de hitap edecek. Belediyemiz ve TOKİ, Denizlimiz'in kaynaklarını en az şekilde kullanarak şehrin en büyük, en güzel ve en muhteşem parkını sizlere sunacak.” dedi.