Kas hastalığı nedeniyle sekiz yıldır tekerlekli sandalyeyle hayatını devam ettiren 22 yaşındaki Abdullah Küreş, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü birincilikle bitirerek bir başarıya imza attı. 
Pamukkale Üniversitesi mezuniyet töreni, Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, akademisyenler, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan törende okullarında ilk üçe giren öğrencilere mezuniyet belgeleri verilirken, en büyük alkışı bedensel engelli Abdullah Küreş aldı. 
Dört yaşından beri kas rahatsızlığı yaşayan ve 15 yaşına geldiğinde tekerlekli sandalyeye mahkum olan Abdullah Küreş, liseyi dereceyle bitirdikten sonra PAÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandı. Bunun üzerine baba Ramazan Küreş ve anne Halime Küreş Denizli’ye taşınma kararı aldı. Denizli’de kendilerine yeni bir hayat kuran ailenin diğer üyesi ağabey Halil İbrahim Küreş’in de aynı hastalıktan dolayı tekerlekli sandalye kullandığı ve onun da PAÜ’yü daha önceki yıllarda dereceyle bitirdiği öğrenildi.

HEM ÇALIŞIP HEM OKUDU
PAÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği’nde ikinci öğretimde okuyan Abdullah Küreş, gündüzleri Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde çalıştı. Azmiyle herkesi şaşırtan Küreş, mezuniyet belgesini de PAÜ Rektörü Prof Dr. Hüseyin Bağcı’dan aldı. Aldığı belgenin ardından büyük sevinç yaşayan Küreş, bugünlere gelmesinde emeği olan herkese teşekkür etti. Dört yaşından beri kas zayıflığı nedeniyle zor günler geçirdiğini belirten Küreş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben 15 yaşına kadar ayakta durabildim. Zar zor yürüyordum. 15 yaşından itibaren tamamen tekerlekli sandalyeye bağlandım. 8 yıldır bu şekilde hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz."
Okulu birincilikle bitirdiği için mutlu olduğunu kaydeden Küreş, sözlerine şöyle devam etti: 
"Benimki azmin zaferinden ziyade Allah’tan gelen bir hediyeyi üzerimizde taşımanın verdiği bir sorumluluk bilinci. Engel kısmı fark etmez. Rabbim kimine görünen engel vermiştir, kimine görünmeyen engel vermiştir. Biz bu şekilde bir sınava tabi tutulduk. İnşallah bu sınavdaki sorumluluğumuzu hakkıyla vermişizdir. Bundan sonra Allah'ım hayırlısını nasip eder. Allah bize çalışmayı emrediyor. Bize pes etmek yakışmazdı."
Törende daha sonra diğer okulları dereceyle bitiren öğrencilere belgeleri verildi.