Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Sosyal Bilgiler MYO Müdürü Doç. Dr. N. Selma Özdipçiner, bölüm başkanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılışta konuşma yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Özdipçiner, İsmet Abalıoğlu’nu yüksekokullarında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen CSA Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Abalıoğlu firmalarının tanıtımı ve gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projelerini anlatarak başladığı konuşmasında, şu an geldikleri noktaya ulaşmalarında ailevi değerleri her zaman korumalarının büyük etken olduğunu söyledi.

Abalıoğlu, İş hayatında her zaman başarılar olmadığını, zaman zaman başarısız sonuçlarla karşı karşıya kaldıklarını, başarının sırrının deneyim olduğunu, deneyimin ise alınan yanlış kararlar sonrası kazanıldığını hatırlattı.

Yoğun iş yaşamının kendisine büyük kazanımları olduğunu belirten İsmet Abalıoğlu, her insanın sınırları olduğunu ve gücünün yetmediği durumlarda şükretmek ve sabretmenin ve hayatı dolu dolu yaşamak gerektiği gerçeğinin de bu kazanımlardan bir kaçı olduğunu dile getirdi.  En büyük yatırımın insanın kendine yaptığı yatırım olduğunu söyleyen Abalıoğlu, öğrencilere iş hayatına dair kendi yaşantısı üzerinden tavsiyelerde bulundu.
Söyleşinin sonunda Cafer Sadık Abalıoğlu (CSA) Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Abalıoğlu, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.