İSTANBUL (CİHAN)- Bu yıl 9’uncusu yapılan Türkçe Olimpiyatları, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen görkemli bir kapanış töreni ile sona erdi.
    Binlerce izleyicinin salonda, milyonlarca insanın da ekranları başında izlediği organizasyonda yabancı öğrenciler tarafından okunan şiirler ve şarkılar büyük beğeniyle izlendi. Olimpiyat çocukları bu yıl da izleyenlerden tam not aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törene, Ganalı öğrencilerin Karadeniz oyunları ile Gürcistanlı öğrencinin okuduğu Mehmet Akif Ersoy şiiri damgasını vurdu.
    Türkiye’de yapılan finallerin son gününde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, salondaki yerini alarak gösterileri izledi. Siyaset, ekonomi, iş, magazin, kültür ve spor dünyasından çok sayıda ünlüyü bir araya getiren gösterilerde sahne olan öğrencilerin performansı izleyenleri adeta büyüledi.
    Farklı coğrafyalardan gelen ve Türk kültürünün özelliklerini, dilinin kıvraklığını okudukları eserlere hâkimiyetleriyle ortaya koyan öğrenciler, binlerce insanın alkışları arasında eserlerini büyük bir ustalıkla sergiledi.
    İzleyenler kadar gösterilerde de başrolde olan öğrencilerin ve organizasyon komitesinde bulunan görevlilerin heyecanı dikkatlerden kaçmadı. Ortaya konulan eserler, binlerce insanın alkışlarıyla taçlandı.
    Büyük beğeni toplayan öğrenciler, alkışlar karşısında zaman zaman duygulandı. 130 ülkeden yaklaşık bin öğrencinin katılımıyla bu yıl dokuzuncu kez Türk insanının karşısına çıkan yabancı misafirler, her seferinde olduğu gibi bu yılda hem ağlattı hem de güldürdü.

    BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN SALONA GELİŞİYLE COŞKU TIRMANDI
    Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen gösteriye gecikmeli olarak katılan Başbakan Erdoğan, salona girdiğinde alkışlarla karşılandı.
    Protokoldekilerin yerlerini almasıyla yeniden başlayan programda sahne alan Ganalı grup, Trabzon Akçaabat yöresinin halk oyunlarını büyük başarıyla sergiledi. Kıvrak dansları ve horonun karakteristik özelliklerini başarıyla oyunlarına yansıtan öğrenciler, salonu dolduran binlerce izleyeni coşturdu.
    Başbakan Erdoğan da, sahneye çıkarak öğrencileri tek tek kutladı, fotoğraf çektirdi. Eşi Emine Erdoğan ile sahneye çıkarak öğrencilerle sohbet eden Erdoğan ile öğrencilerin görüntüsü geceye damgasını vurdu.

    GÜRCİSTANLI ÖĞRENCİ, MEHMET AKİF’İ SALONDA YAŞATTI
    Gösterilerin en dikkat çeken bölümlerinden biri de Gürcistan’dan gelen öğrencinin Mehmet Akif Ersoy şiirini okuması oldu.
    Başbakan Erdoğan’ın salona gelişinin ardından ikinci kez sahne alan öğrencinin okuduğu şiir, bütün salonda coşku ile dinlendi. Kimi izleyiciler gözyaşları arasında Gürcü öğrenciyi alkış yağmuruna tuttu.
    Başbakan Erdoğan da, Ganalı ve Gürcü öğrencileri özellikle kutladı.
    Mars'tan gelen öğrenci rolü ile tek kişilik gösteri sunan Romanyalı öğrenci ise, salonda bulunan binlerce kişiyi gülmekten kırdı geçirdi. Halk deyişlerini kullanmadaki ustalığı, aksanı ve Türk espri anlayışına hitap eden yönleriyle ortaya koyduğu performansı, onu izleyenleri kahkahaya boğdu.
    Gözyaşları arasında izlenen her eser sonrası salonda alkış tufanı koparan izleyiciler, 'Türkçenin çocuklarına' tam not verdi. Gösterinin ardından görüşlerini dile getiren izleyenler, öğrencilerin okudukları şiirler ve şarkıları söylemedeki başarıları gururlandıklarını ifade ederek, öğrencilerin ortaya koyduğu atmosferin etkileyiciliğine dikkat çekti. CİHAN