Fethiye'ye tatile gelen 82 yaşındaki üç çocuk beş torun sahibi Servet Çelikkaya, geleneksel hale getirdiği Babadağ'dan uçuşu bu yıl da gerçekleştirdi. Bu yıl hayatında beşinci kez paraşütle uçuş yapan Servet nine, Ölüdeniz Belceğiz Plajı'na iniş yaptığında mutluluktan sevinç çığlığı attı.
Aslen İzmirli olan ve İstanbul'da yaşayan, uzun yıllar gelinlik terzisi olarak çalışan ve toptan gelinlik pazarlaması yapan Servet Çelikkaya (82), yine adrenalin depoladı. Servet nine, geleneksel hale getirdiği ve son beş yıldır Babadağ'dan uçuş tutkusunu bu yıl da yeniledi. Babadağ'dan uçmak için Ölüdeniz’e gelen Çelikkaya, tecrübeli yamaç paraşütü pilotu İbrahim Somyürek ile uçuş yapmak istediğini iletti. Sabah saatlerinde yamaç paraşütü pilotu Somyürek'le Babadağ’a çıkan Servet nine, bin 700 metre pistinden başarılı bir uçuşla gökyüzünde yaklaşık 30 dakika kaldı. Ölüdeniz Belceğiz Plajı'na inerken sevinç çığlıkları atan Çelikkaya, yerli ve yabancı turistler tarafından alkışlandı.
2008 yılından bu yana uçuş yaptığını ve geleneksel hale getirdiğini belirten Servet Çelikkaya, yıllar önce Amerika'da 84 yaşındaki bir kadının paraşütle atladığını gazetede okuyunca o yıl Babadağ'a uçmak için geldiğini söyledi. Aralıksız olarak son beş yıldır Babadağ'dan paraşütle atladığını söyleyen Servet nine, "Her yıl bu mevsimde uçuş yapıyorum. Türkiye'de tüm kadınların mutlaka uçuş yapmalarını öneriyorum. Lütfen bu heyecanı kadınlarımız yaşamalı ki dinç olarak kalabilsin ve ruhları da genç kalabilsin. Ben şu anda bütün enerjimi yılda bir kez yaptığım bu uçuşa bağlıyorum. Ölüdeniz'de yine adrenalin depolayarak İstanbul'a dönüyorum. Bundan daha güzel bir mutluluk olamaz" dedi.