İSTANBUL (CİHAN)- Bahçelievler’de, bakkal dükkanı işleten Metin Özay isimli vatandaş, öz yeğeni İsmail Y.'nin, 8 yıl önce attığı tokatın intikamını almak için işyerine ateş ettiğini söyledi. Özay, savcılık tarafından serbest bırakılan öfkeli yeğeninin tüfeği kendisine ve ailesine doğrulttuğunu, ancak tüfek tutukluk yaptığı için ateş edemediğini öne sürdü.
Bahçelievler Soğanlı Mahallesi’nde meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti: Bakkal dükkanı işleten Metin Özay, 8 yıl önce suç işleyerek karakola düşen öz yeğeni İsmail Y.’ye uyarı tokadı attı. Karakol çıkışında tartışan dayı-yeğen arasında gerginlik oluştu. Bunun üzerine yeğenine sakinleşmesi ve kendine çeki düzen vermesi için bir tokat atan Metin Özay, bu tokadın karşılığını az kalsın kendisi ve ailesinin canıyla ödüyordu.
İddiaya göre bu durumu içine sindiremeyen yeğen İsmail Y., dayısı ile o günden sonra bütün irtibatını kopardı. 8 yıl boyunca içinde biriktirdiği tokat kinini ise, geçtiğimiz günlerde dayısı ve ailesini katlederek yapmak istedi. Fatih Şehremini Mahallesi’nde satın aldığı pompalı tüfek ve fişekleriyle bir taksiye binen yeğen İsmail Y., dayısının bulunduğu yere geldi. Güvenlik kamerasının da kaydettiği olayda İsmail Y., işyeri önünde oturan dayısı ve ailesine rastgele ateş atmaya başladı. Dondurma dolaplarının arkasına saklanan Metin Özay, eşi Şükriye Özay ve çocukları, bir anda şoka girdi. Öfkeli yeğenin silahından çıkan 2 mermi çekirdeği Metin Özay’ın aracına isabet etti. Hızını alamayan İsmail Y., dolapların arkasına gizlenen dayısı ve ailesine silahını doğrulttu. Ancak yeğen İsmail Y.’nin elindeki pompalı tüfek bu sırada tutukluk yaptı. Çevredekilerin tepkisi üzerine öfkeli yeğen olay yerinden kaçtı.
Olayın ardından polis karakoluna giderek yeğenini şikayet eden dayı Özay’ın ifadesi alındı. Ancak ifadeyi alan polisin kendi söylediklerini tam anlamıyla yazmadığını iddia eden Metin Özay, belgedeki eksiklikler nedeniyle savcılığın yeğenini serbest bıraktığını söyledi.
Olayın şokunu hala atlatamadıklarını ve ailece tedirgin bir şekilde yaşadıklarını ifade eden Özay, yeğeninden tekrar şikayetçi olduğunu belirtti. Özay, “8 yıl önce atılmış bir tokadın intikamını bunca yıl sonra bizi öldürerek almak istedi. Ben o tokadı ona kendine çeki düzen versin diye attım. Ama o kin yapmış ve bunun için bizi öldürmeye gelmiş.“ şeklinde konuştu.




CİHAN