Denizli İhracatçılar Birliği girişimleriyle ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Hazır Giyim ve Sektör Kurulunun katkılarıyla sağlanan dikiş makinalarının gönderim töreni yapıldı. Nakış makinesi de dahil olmak üzere toplam 43 makine Mardin ve Şırnak’a gönderildi.
Törende aslen Denizlili olan ve Mardin’de Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yapan Özlem Yıldız, bir öğrencisinin mektubunu okudu. 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise konuşmasında, doğu ve güneydoğu illerimizde yaşanan sorunların aşılmasında, oralardaki sanayinin gelişiminin ve işgücü imkanlarının çoğalmasının önemli rol oynayacağının altını çizdi. 
Süleyman Kocasert konu ile ilgili şunları ifade etti: “Sosyal anlamda, hepimizin bildiği bir "çocuk gelinler” problemi özellikle bu bölgemizde yaşanıyor. Bölgedeki pek çok kız çocuğumuz özellikle maddi endişeler nedeniyle çocuk denecek yaşta evlendiriliyor, hatta anne oluyor. Ya da işsizlik nedeniyle o bölgelerde yaşanan farklı sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Birkaç tane dikiş atölyesinin bu problemleri kökünden çözmeyeceği aşikar. Fakat kartopu misali büyüme potansiyeli yüksek bir sürecin ilk adımı olabilir.
Doğrusu insan eliyle ortaya çıkan sorunların çözümleri de yine insan eliyle olacaktır. Ülkemizin herhangi bir yerinde yaşanan sıkıntılara el birliği içerisinde bir yaklaşım sergilememiz gerekiyor. Bu bizim geçmişten gelen kardeşlik bağlarımızın devamı için bir zaruret olduğu gibi, gelecek nesillerimize bir borcumuz aynı zamanda.
Ayrıca yürürlükte olan teşvik kapsamında, 6. Bölgede yer alan illere yapılacak yatırımlar için çok cazip teşvik uygulamaları mevcut fakat firmalar oraya yapacakları yatırımlara nitelikli işgücü bulma noktasında tereddütle yaklaşıyorlar. Eğer ilk etapta birkaç dikiş atölyesi faaliyete geçebilirse, devamı da gelecektir ve özellikle tekstil ve konfeksiyon yatırımları için işgücü altyapısının oluşmasına da önemli bir katkı sağlanmış olacaktır.”

Dünya Kadınlar Günü’nde “Eksik Etek” Sergisi
Dikiş Makinelerinin gönderim töreninin ardından, Denizli protokolünün eşli katılım sağladığı, 08 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında PAU El Sanatları Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca’nın, “EKSİK ETEK” konulu sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sanatsal çalışmalarında toplumsal sorunlara dikkat çekmeye çalışan sanatçı “Eksik Etek” sergisi ile kadına karşı yapılan şiddete dikkat çekmeyi ve toplumu bu konuda bilinçlendirmeyi hedefliyor. DENİB Fuaye Salonundaki sergi 15 Marta kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.