Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Irlıganlı Mahallesi TOKİ İlk ve Orta Okulu’nu ziyaret ederek burada, okul yönetimi, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.
Ziyarete Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ile çok sayıda öğretmen de katıldı. 

Belediye denilince akla alt yapı ve üst yapı gibi çalışmaların akla geldiğini kaydeden Başkan Gürlesin, ‘Belediyeler, söz konusu hizmetlere ek olarak eğitime de gerekli desteği vermelidir. Eğitim konusunda pozitif ayrımcılık yapacağımızı söylemiştim. 2015 yılı bütçemizden önemli bir bölümünü eğitim sektöründe üzerimize düşeni yapmak için ayırdık. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı ortamda, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin de dünya normlarında eğitim vermeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle pozitif ayrımcılık yapacağız. Eğitim yuvalarımız bizim önceliklerimiz arasında yer almaktadır ve eğitime pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz.’

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ
Eğitimin sadece bir kuruma bırakılamayacak kadar önemli olduğuna işaret ederek, ‘Eğitim sadece milli eğitimin işi olmamalıdır. Yeni düzenlemeyle belediyelerin eğitime verdiği desteği artırmasının önü açılmıştır. Yasal çerçevede eğitime destek olmak diğer konumda ise köprü olmak istiyoruz. Bütçemizin önemli bir bölümünü eğitime ayırdık. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize burs veriyoruz. Bu eğitim yılında 1200 öğrenciye burs veriyoruz. Yeni eğitim yılında bu rakamı 1500’e çıkaracağız. Öte yandan bizim değerimiz olan Nasrettin Hoca’yı,  tiyatro ekibimizle öğrencilerle buluşturuyoruz. Böylece hem çocuklarımız kendi değerlerini hem de tiyatroyla tanışmış oluyor. Diğer taraftan ise okullarımızın fiziki mekan, bahçe düzenlemesi gibi eksikliklerini gideriyoruz. Aynı ülkedeyiz, aynı ildeyiz, aynı ilçedeyiz, aynı gemideyiz. Eksiklikler gözden kaçabiliyor. Bu konuda bize düşen görev ne varsa hızlı bir şekilde uygulamaya yansıtmak istiyoruz’ dedi.

Kaymakam Veysel Beyru da, görev yaptığı farklı şehirlerde eğitime destek veren ya da destek vermeyen birçok belediyeleri gördüğüne dikkat çekerek, ‘Pamukkale İlçemiz eğitim konusunda son derece şanslıdır. Bütçesinin önemli bir bölümünü eğitime ayırmış, onca işlerinin arasında bu konuyu hiçbir zaman ihmal etmeyen bir belediye Başkanımız var. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum. Pamukkale Kaymakamlığı, Pamukkale Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak işbirliği halinde çalışıyoruz. Birlikte çeşitli projeler yürütüyoruz. Eğitimde bunların başında geliyor. Uyum içinde çalışınca tüm sorunlar daha kısa sürede daha etkin hallediliyor. Sizlerin de desteğiyle burada bulunarak eğitime bakış açımızı sizlerle paylaşıyoruz’ dedi.

NASRETTİN HOCA MİNİKLERLE BULUŞTU
Bu arada Pamukkale Belediyesi’nin ücretsiz kültür hizmetleri söz konusu okulda da öğrencilere sunuldu. 
Pamukkale Belediyesi Nasrettin Hoca Müzikli ve Dans Çocuk Tiyatrosu, yaklaşık Biray önce Vakıfbank İlköğretim Okulu’yla başlayan etkinlikleri Irlıganlı’yla devam etti. Minik öğrenciler ise doyasıya eğlendi. Aralarında ilk kez tiyatroyla tanışan çocuklarında bulunduğu tiyatro etkinliği, çocukların hafızasında uzun süre yerini alacak güzellikte gerçekleşti.