Torbalı Açık Cezaevi'nden 2005 yılında emekli olan 56 yaşındaki Hidayet Bağeri, geçtiğimiz günlerde sürekli kullandığı ilaçlarını almak için eczaneye gitti. Kalp ve diyabet hastası olan Bağeri, ilaçlarını almaya gittiği eczanede şok yaşadı. 56 yaşındaki Hidayet Bağeri’nin SGK sisteminde doğum tarihi 01.08.2013 olarak görünüyordu. Eczaneci bu yaştaki bir kişiye ilaçların uygun olmadığını söyledi.
Aldığı yanıt karşısında şaşıran Hidayet Bağeri, hemen SGK’ya başvurdu. Gerçekte 22.04.1957 doğumlu olan Bağeri’ye SGK’nın cevabı ise sistemde bir hata sonucu bu olayın gerçekleştiği ve dilekçe yazılarak düzeltilebileceği şeklinde oldu. Ancak bu bürokratik süreç içerisinde Bağeri, sürekli kullanmak zorunda olduğu ilaçları alamayacak. Sadece ilaçları para ile alma şansı olan Hidayet Bağeri duruma isyan etti. Böyle bir karışıklığın kendisini de şaşırttığını söyleyen vatandaş Bağeri yetkililerin durumun düzeltilmesi için bekliyor.
Yaşadıklarına inanamayan vatandaş Hidayet Bağeri, tepkisini, “Böyle bir olay başkasının başına gelse demek ki ölüme terk edilecek. Benim bu ilaçları alabilme gücüm var. Ya olmasaydı ben şeker ve kalp hastası bir adamım. İlaç alamadığım için hastalıklarım beni ölüme sürükleseydi bunun altından nasıl kalkılırdı. Sistemin hatasında suç bende mi ki ben ilaçlarımı alamıyorum. Devletin böyle olaylar yaşanmaması için sürekli sistemlerini kontrol etmesi gerekiyor. Yoksa bu olaylar yüzünden çok insanın canı yanar” şeklinde dile getirdi.
SGK yetkilileri, personel hatası olmadığını, sistemden kaynaklanan bir sorun olduğunu ve zaman zaman bu tür sıkıntılar yaşanabildiğini belirttiler. Yetkililer, "Sistemi güncelleyeceğiz ve bu sorunun en kısa sürede ortadan kalkmasını sağlayacağız" dedi.