Onlarca kuş türüne ve balık popülasyonuna ev sahipliği yapan Denizli Çivril İlçesi'nde bulunan Işıklı Gölü nesli tükenmekte olan onlarca türe ev  sahipliği yapıyor. Mayıs ayında açmaya başlayan ve Haziran ayının ortalarına kadar süren Çivril Işıklı Gölü’nün büyük bölümünde öbek öbek açan Nilüfer çiçeğinin göl üzerindeki görüntüsü insanları büyülüyor.   O dönem bu görsel güzelliği görmek için adeta bölgeye insan seli yaşanıyor. 
Denizli'yi etkisi altına alan kar yağışı sonrası soğuk hava dondurucu oldu. Sibirya soğuklarının etkisiyle buz devrinin yaşandığı Denizli'de donmayan göl, akarsu neredeyse kalmadı. Doğal güzelliği ile kendisine hayran bırakan 730 hektarlık Çivril Işıklı gölü de tamamen dondu. 20 santimetre buz kalınlığına ulaşan gölde yöre halkı buz üzerinde gezinerek donan gölün tadını çıkardı.
Doğal güzelliği ile doğaseverlerin ilgisini çeken göl donunca il dışından gelen meraklılarında akınına uğruyor. Düşen hava sıcaklıkları nedeniyle tamamen donan gölü görmek isteyen vatandaşlar, yaklaşık 20 santimetre kalınlığına ulaşan buz üzerinde kayarak eğleniyor. Gölün donduğunu öğrenerek Çivril'e geldiklerini belirten vatandaşlar, gölün üzerinde rahatlıkla gezdiklerini söyledi.

SON 50 YILDIR DONMADI
 Göl çevresinde yaşayan vatandaşlar gölün son elli yıldır donduğuna şahit olmadıklarını söyledi. Gölün son 3 gün içinde yaşanan aşırı soğuklar nedeniyle bir gecede donmasına şaşırdığını vurgulayan yöre halkı,  "Gölün donduğuna hiç şahit olmamıştık 2011 yılında da donmuştu o zaman da çok soğuk olmuştu ama 50 yıldır bu gölün donduğuna hiç şahit olmamıştık. Hafta içi havaların aşırı soğuk olması nedeniyle göl bir gece de dondu. Yaklaşık gölün üzerinde 15 ila 20 santimetre buz var. Üzerinde rahatlıkla yürüyüş yapabiliyoruz" dediler.
Yetkililer Çivril’de üç gündür etkili olan soğuklar nedeniyle hava sıcaklığının gece eksi 25’e kadar düştüğünü belirtiler.