Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin geleceğinde halkın söz sahibi olması için Denizli merkezinde yaşayan 400 bin vatandaşa mektup yollayacak. Belediye kanununa göre seçimlerden sonra kısa süre içerisinde 5 yıllık stratejisini belirlemek zorunda olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu planı Denizli halkıyla birlikte yapma kararı aldı. Belediyenin 5 yıllık strateji planının Denizli halkıyla birlikte hazırlamak için anket çalışması başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 400 bin vatandaşa mektup gönderecek.
Yapılan anket çalışması hakkında bilgi veren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli çalışmalarından birini yaptıklarını ifade ederek, "Bugün en önemli toplantılarımızdan birisi yapıyoruz. Denizli’nin ihtiyaçları nelerdir, halkın istekleri ve tespit ettiklerin sorunları belirlemek için bir çalışma başlattık Bu çalışma Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıllık strateji planı olacak. 2004 yılından bu güne kadar Denizli’de önemli işler yapıldı ve bu işler halk ile birlikte yapıldı. Bizler hiçbir zaman biz yaptık demedik, her şeyi halk ile birlikte yaptık ve şimdi de öyle yapacağız" dedi.
Denizli’nin daha iyi ve güzel olması için çalışmalarına hızla devam ettiklerin ifade eden Başkan Zolan, "Denizli’deki sorunları tespit etmek için Denizli’de yaşayan vatandaşlarımıza bir mektup göndereceğiz. İsime gidecek olan mektuplarımızda anketler yer alacak ve 400 bin vatandaşımıza gönderilecek. Sadece Denizli merkezde yapılacak olan bu anket çalışmasında, vatandaşın bizlerden talep ettikleri, eksikliklerin neler olduğunu ve mahallerindeki sorunları soracağız. Kısacası vatandaşın gözünden sorunları tespit edeceğiz. Katılımcı demokrasi anlamında çok önemli çalışma. 20 Temmuz’da sona erecek olan anketimizin ardından sorunları değerlendireceğiz ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıllık strateji planını hazırlayacağız. Anketimize Denizli Büyükşehir Belediyesi sitesi üzerinden de vatandaşlarımız katılabilecekler" şeklinde konuştu.
Vatandaşların ankete katılmasını dilediklerini kaydeden Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Belki de bizim görmediğimiz bir sokakta bir evin önünde bir sıkıntı var. O kişi için en önemli sorun odur. Biz bu anketle her vatandaşımıza dokunmak istiyoruz. Tabiri caizse Denizli’nin röntgeninin çekeceğiz. Buna göre de ne yapılması gerekiyorsa ona göre adımlarımızı atacağız. Önceliğimiz vatandaşlarımızın önceliği olacak. Bu konuda vatandaşlarımız da bize yardım ederlerse daha güzel sonuçlar elde edebiliriz. Mektuba verilecek karşılıklar bizim elimize geçince biz bunu değerlendireceğiz. Ayrıca vatandaşlarımız internet yoluyla da belediyemizin sitesinden ankete katılıp Denizli’nin röntgenini çekmemize yardım edebilirler."