Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Bakan Aday Adayı Sezer Cihan, seçim çalışmalarına hız vermeden devam ediyor. Cihan, önceki dün de beş oda başkanı ile görüştü.


Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Sezer Cihan, seçim çalışmaları kapsamında Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Şavklı, Harita Mühendisleri Odası Başkanı Kemal Karabulut, Mimarlar Odası Başkanı Cüneyt Zeytinci, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Polat Arıkan, İnşaat Mühendisleri Odası Dr. Hayri Ün'ü ziyaret etti. Samimi bir havada geçen görüşmelerde Cihan'a ilk olarak oda çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Sezer Cihan daha sonra da Denizli için hayata geçirmeyi planladığı projelerinden bahsetti. Oda başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin gerek kendisi ve gerekse de Denizli ile ilgili sorularını yanıtlayan Cihan, doğup büyüdüğü Denizli'de gençlik yıllarında kurduğu hayallerini yıllar sonra gerçeğe dönüştürmek amacıyla kısacası Denizli sevdasını hayata geçirmek amacıyla göreve talip olduklarını anlattı. Kendisine çıktığı yolda başarı dileyen oda başkanları, Denizli'ye yapılacak hizmette üzerlerine düşen görev olması durumunda her zaman hazır olduklarını açıkladı.

Öte yandan gezilerde Denizli'nin en büyük eksikliği olan müze üzerinde duran Sezer Cihan, "Denizli'ye horoz müzesi yapacağız" dedi. Denizli'ye 5 yıl içinde 10 müze yapabileceğini belirten Cihan, müzeciliğin kendisinin işi olduğunu, Gaziantep'teki  12 müzenin olduğunu, bunun 7 tanesinin kendisinin başkanlığında yapıldığını belirtti. Cihan, "Denizli'ye yapabileceğim müzelerin başında 'Kent ve Sanayi Müzesi' geliyor. Denizli'nin değerlerinin sergileneceğii bu müzeye yerli yabancı herkes ilgi duyacaktır. Denizli'nin sesini dünya duyacak. Denizli bir defa kültürlerin kavşak noktası, yolların kavşak noktası, ekonomisi ve sanayisiyle güçlü bir şehir. Birikimli insanları var. Girişimcik insan yapısı var. Sıcak yüzlü bir halkı vardır. Bütün bunlar ile köklü geçmişimiz üzerine, güçlü geleceğimizi hep birlikte inşa edeceğiz. Geçmişimize sahip çıkarsak, geleceğe güvenli bakarız" dedi.