Endonezyalı Widianti Müslüman Oldu

Denizli İl Müftülüğüne müracaat eden Endonezya vatandaşı Widianti Ni Kadak, kelime-i şehâdet getirerek Müslüman oldu. İl Müftülüğüne müracaat eden eden Endonezya vatandaşı Widianti Ni Kadak için ihtida merasimi düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca, Widianti Ni Kadak'a İslam'ın esaslarını anlatarak, İslam dini ve Müslümanlık hakkında bilgi verdi.

İhtida töreni sonrası konuşan İl Müftü Yardımcısı Ortanca, "Bir kardeşimizin Müslüman olmasına şahitlik etmemizden dolayı Rabb'imize ne kadar şükretsek azdır. Allah katında tek din İslam olduğu bir kez daha gördük. Müslüman olan Widianti kardeşimiz Sedef ismini aldı. Sedef hanımın ifade ettiği gibi, yaptığı araştırmalar sonucunda Müslüman olması gösteriyor ki; hak din ve Allah katında tek din İslam'dır. Kardeşimizin güzel dinimizi daha çok seveceğinden eminim. Rabb'imden niyazım, Müslüman olan kardeşimize, yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin." diye konuştu.

Ni Kadak da kendi arzusuyla kelime-i şahâdet getirip Müslüman olmanın büyük heyecan ve mutluluk yaşattığını belirterek, "Beş yıldır Türkiye yaşıyorum. Bu süre içerisinde, İslamiyet’i yakından inceleme fırsatı buldum. İslam Dinin akla, mantığa ve yaratılışa daha uygun olduğunu araştırmalarım neticesinde görerek, Müslüman olmaya karar verdim." dedi.
Müslüman olan Widianti Ni Kadak'a İl Müftü Yardımcısı Ortanca tarafından ihtida belgesinin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı çeşitli yayınlar hediye edildi.
İhtida merasiminde nişanlısı Yunus Demirci ile, İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Kısım Şefi Mehmet Zeki Kaya da  şahitlik yaptı.