HABERDENİZLİ.COM

Edinilen bilgiye göre olay dün akşam saatlerinde Sarayköy ilçesi Aşağı Mahalle’de meydana geldi. Süleyman Demir, isimli vatandaşa ait kazlar yan tarafında bulunan Sarayköy CHP İlçe Başkanı Mehmet Salih Konya’ya ait olduğu öğrenilen yonca tarlasına girdi. Tarlayla ilgilenen, Başkan Konya’nın babası Mustafa Konya, kazları tüm müdahalelere rağmen tarlasından çıkaramayınca tüfekle vurdu.

Kazları vurulan Süleyman Demir, 40 kazının vurulduğunu 5 kazının ise yaralandığını ifade etti, daha önceden de  kazlarının tarlaya girdiğini ve Konya, tarafından uyarılarak bu kazlarına sahip çık” denildiğini iddia eden Demir, “Kazlarım tekrar kaçmış tarlaya girmiş, ardından Konya, işyerime gelerek kazlarını vuruldu git tarladan topla” dedi.

“BEN DEĞİL BABAM VURMUŞ”

Meydana gelen olay sonrası açıklama yapan CHP Sarayköy İlçe Başkanı Mehmet Salih Konya, “Öncelikle şahsı kazları benim vurduğumu iddia eden bir paylaşım yapmış, olayı gerçekleştiren kişi ben değilim babam Mustafa Konya’dır. Bu bilip bilmeden yapılan karalamaya yönelik gidip Sarayköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne şikayette bulundum” dedi.

Başkan Konya, bazı haber sitelerinde çıkan evinde arama yapıldığına yönelik iddiaları yalanlayarak “Hakkımda bu olay sonrası evimin arandığı gibi akıl dışı iddialar dolaşıyor, kimse evime gelemedi kimse evimi aramadı. Kendisi özellikle partimi ve makamımın ismini vererek karalama çalışması yapmaktadır, Bu bölgede ne kadar ilkeli ve dürüst işler yaptığımızı herkes bilir. Konuya yönelik çok konuşmak istemiyorum, Sarayköy halkı Kaportacı Süleyman ile Efeoğlu Salih’i mukayese edebilecek duyarlılığa zaten sahiptir, bu olay üzerinden siyasi kimliğime yönelik karalamaları esefle kınıyorum” açıklamasında bulundu.

“DAHA ÖNE DEFALARCA UYARILDI”

Açıklamalarına devam eden Başkan Konya, “ Bu şahsın kazlarından sadece bizler değil çevresinde tarlası bahçesi olan herkes şikâyetçi çünkü sorumsuzca başı boş bıraktığı kazlar vatandaşların tarla ve bahçelerine girerek ekili alanlarına zarar veriyor. Şahsı babam daha önce defalarca uyarmış ve aynı gün olay birkaç kere daha tekrar edince sinirlerine hakim olamayarak bu üzücü ve elim olayı gerçekleştirmiş.” İfadesini kullandı.

Kaynak: saraykoy.com.tr

40 Kazın Vurulmasıyla İlgili Flaş Gelişme! Başkan Konya Sessizliğini Bozdu!