Manisa’nın Tilki Süleymaniye köyünde yaşayan 13 kişilik aile, 4 yıldır evlerinde elektrik olmadığı için mum ışığında hayatlarını sürdürüyor. 
Tilki Süleymaniye köyünde yaşayan fabrika işçisi Hikmet Karasu, eşi, annesi ve 10 çocuğu ile birlikte yaşadığı eve 4 yıldır elektrik bağlanmamasından yakındı. Çocuklarından 5’i öğrenim gören Hikmet Karasu, “Bu arsayı aldıktan sonra muhtara sordum ev yapmak için. Muhtar ise yapılabileceğini, hiçbir sorunun çıkmayacağını söyledi. Bende evi yaptım. Eve geçtikten sonra muhtar İl Özel İdare’den görevliler getirdi. 3 bin lira ceza yazıldı. Daha sonra muhtar ile tartıştık, ardından muhtar ile barıştık. Ve yanında tarla işlerinde 4 ay çalıştım. Muhtara elektriği çekeceğimi söyledim. Muhtar da elektriği çekebileceğimi, imzalı bir kağıt verip aboneliğimi alacağımı söyledi. Toplamda 18 bin lira bu iş için harcadım. Elektrik için saati bağlattım ama muhtarda bu sefer imzalı bir kağıt vermedi. Bu süreçte 7 bin lira ve 3 bin lira ceza yedim. Bu yüzden mahkemeye çıktım. Sayaç bağlattığım için iki ayrı cezadan beraatıma karar verildi. Buna rağmen elektriğimi alamıyorum” dedi.
Karasu, İl Özel İdare’nin evinin plan ve projesini kabul etmediğini ve bu yüzden oturma ruhsatı alamadığını da söyledi. 4 yıldan beri elektrik kullanamadığını ifade eden Karasu, “Bu evde toplamda 13 kişi yaşıyoruz. 5 çocuğum öğrenim görüyor. Karanlıkta mum ışığında çalışıyor. Öğretmenler her zaman çocuklara neden ders yapamıyorsunuz diye soruyorlar. Ne yapalım elektrik yok. Bu elektriği niye bağlatamıyorum. Mahkemede haklı bulundum. Bunu yetkililere söylüyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum. Siz bana yardım edin. Yaşlı bir annem, karım ve çocuklarım var. Karanlıkta ne yapacağımızı bilemiyoruz” şeklinde konuştu.
Yusuf ve Azat kardeşler ise, karnelerini aldıklarını fakat birçok zayıflarının olduğunu söylediler. İki kardeş, elektriğin olmadığı evde mum ışığında çalıştıklarını dile getirdiler. 
Elektrik olmadığı için çocuklarının birçok gereksinimlerini karşılayamadığını belirten anne Levzer Karasu, buzdolabında yiyecek saklayamadıklarını, yiyeceklerin çoğunu yemeden çöpe attıklarını ifade etti.
Köy Muhtarı Ahmet Uysal ise, Hikmet Karasu’nun evinin tarım alanı bölgesine yapıldığını ve oturma ruhsatı verilmediğini belirterek, bu yüzden TEDAŞ’ın elektriği bağlamadığını dile getirdi.