HABERDENİZLİ.COM

4. Yaş sınıfında bu hafta haftanın çocuğu Merkezefendi Belediyesi çalışanlarından Huriye Durna ve Yeni Asır Sabah Gazetesi Denizli Muhabiri Hasan Durna’nın kızı Ceren Durna’ydı. Minik öğrencilere meslekleriyle ilgili olarak bilgi veren Huriye ve Hasan Durna çifti öğrencilere de sürpriz hazırladı. Sınıf öğretmeni Şeyda Akçakoca, DRT Kameramanları Doğan Akşit ve Ozan Akakça’nın da katıldığı etkinlikte minik öğrencilere haber yazımı, kamera ile görüntü çekimi ve fotoğraf çekimi anlatıldı.

Kameranın tanıtımını ve bilgisini veren Ozan Akakça’nin yardımıyla omuzlarına kamerayı alan minik öğrenciler sınıf arkadaşlarının da görüntüsünü çekti. Etkinlikte muhabirlik görevini ise haftanın çocuğu Ceren Durna üstlendi. Arkadaşlarına ‘annenle en çok ne yapmayı seversin’ sorusunu yönelten Ceren Durna ilginç cevaplar aldı. Durna Ailesi tarafından minik öğrencilere her birinin üzerinde kendi fotoğraflarının bulunduğu gazeteler ve çeşitli hediyeler verildi.

Hayme Hatun Anaokulu Müdürü İlkay Şahin Çağırıcı, “Okulumuzla velilerimizin buluşmasını, öğrencilerimizle öğrenci velilerimizin buluşmasını kaynaşmasını sağlayan ‘Haftanın çocuğu etkinliğimizi önemsiyoruz. Etkinliğimize katılan velilerimiz minik öğrencilerimize meslekleriyle ilgili bilgiler veriyor, öğrencilerimizin ufkunun açılmasına katkı sağlıyor. Öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan velilerimiz çocuklarımızın yeni fikirlerle, yeni iş kollarıyla tanışmasına da katkı sağlıyor. Ayrıca velilerimiz kendi iş kollarıyla ilgili hazırladıkları hediyeleri de öğrencilerimize veriyor, hediyeleşmeyi ve paylaşmayı da bu sayede çocuklarımız öğrenmiş oluyor” dedi.