BATMAN (CİHAN)- İlk sergisini 5. sınıftayken açan Batman Anadolu Öğretmen Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Ebru Demirdağ, 4. sergisini açtı. Batman Öğretmen Evin'de düzenlenen Mesleki Eğitim ve Teknoloji Fuarı(METEF) kapsamında sergi açan, Demirdağ, 5 yaşından beri resim yapıyor.
Lise öğrencisi Ebru Demirdağ, 4. sergisini Mesleki Eğitim ve Teknoloji Fuarı'nda(METEF) yer alan sergi yoğun ilgi gördü. Açılış sonrası öğretmen evi bahçesinde yer alan sergiyi gezen Bakan Şimşek küçük ressamı tebrik etti. 25 tablonun yer aldığı sergisi yoğun ilgi gören Demirdağ, portre ağırlıklı ve genel resimler üzerinde çalışıyor. Resmi bir hobi olarak yaptığını belirten Demirdağ, Doktor olmak istiyor. İl dışında sergi açmayı da istediğini belirten Demirdağ, resim üzerine eğitim almayı düşünüyor.
Portre kara kalem, genel, peyzaj mimari, tasarım ve grafik üzerine de akademik çalışma yapmak istediğini belirten Demirdağ, yurt dışında akademik eğitim görmeyi arzuluyor. Ailesi ve okulda ki yönetici ve öğretmenlerin kendisine destek sunduğunu belirten Demirdağ, meslek hayatı ve sanatsal faaliyetleri bir arada yürütebileceğini ispatlamak istiyor.
Türkiye'nin en genç ressamı Demirdağ, 'Portrebru' adlı ilk sergisini 12 yaşında açtı. 5. sınıf öğrencisi iken 2 ayda yaptığı 21 yağlı boya portre resimleri kültür müdürlüğü salonunda sergilendi. Resme büyük bir ilgisi olduğunu belirten Ebru Demirdağ, çevresinde gördüğü her türlü duyguyu yaşayan farklı insan portrelerini tuale yansıttığını ifade etti.
CİHAN