Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu Nitelikli Hastane projesine uygun olabilmesi için özellikle Yukarı Hastane diye bildiğimiz eski Dr. Abdullah Sayıner Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin elden geçmesi gerekiyordu. Tek kişilik oda sistemine uygun olabilmesi için de hastaneye ek bina yapılmalıydı. İlçedeki kamu binalarının neredeyse tamamını hayırseverleri vasıtasıyla kendisi yapan Buldan, bu ek binanın yapımını da üstlendi. İstanbul’da oturan Bakkal kardeşler ek binanın yapımı için Haziran 2012’de Denizli Valiliği’nde protokol imzaladılar. O günkü Vali Abdülkadir Demir ile Ali Ulvi, Adnan, Ayhan ve Alper kardeşlerin imza attığı protokole göre 1.5 Milyon TL’ye mal olacak hastanenin tamamını hayırsever kardeşler yapacaktı. Daha sonraki gelişmelerle hayırseverlerin ödeyeceği  rakam ilerleyen günlerde 3 Milyon TL’ye kadar da çıktı.
Ancak aradan üç buçuk yıl geçmesine rağmen hastane yapımı ile ilgili en ufak bir adım atılmadı. Acıpayam ve Tavas’a tamamen devletin parasıyla devasa hastaneler yapılırken, Buldan’da hayırseverin elinde parasıyla rezil edilmesini algılamakta zorluk çekiyoruz.

Hastane ek binası ile ilgili olarak projelerin hazırlandığı, bu projelerin toplam maliyeti  bir rakama göre 4 milyon TL, bir başka rakama göre de 7 milyon TL olduğu söyleniyor. Gene duyumlara göre hayırseverden bu rakamın tamamını üstlenmesi isteniyor. Ya da “bu projeye bir başka hayırsever bulalım beraber yapın” deniliyor. Elbette bu durum hayırsever kardeşler tarafından kabul görmüyor. Hayırsever kardeşlerden bize ulaşan bilgilere göre, protokolde yazan rakamın iki katı olan 3 Milyon TL’yi ödemeyi taahhüt ediyorlar. Ancak geri kalan miktarı devletin tamamlamayı taahhüt etmesini bekliyorlar. Devlet başta dediğimiz gibi Denizli’nin bazı ilçelerine hiç hayırsever katkısı olmadan büyük hastaneler yaparken niye burada ayak sürüyor anlamış değiliz. Veya bizim anlamadığımız başka şeyler mi var?

Elinin parasıyla, imzaladığı protokoldeki rakamın iki katını ödemek isteyen hayırseverler niye böyle rezil ediliyorlar? Herhalde bir açıklama yapılacaktır.