CHP Merkezefendi Belediye Başkan adayı Mimar Arif Balkanay, 10 gün öce yapılan yerel seçimleri değerlendirmek için Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı yaptı. Eşi ve çok sayıda partilinin önünde basın toplantısı düzenleyen Balkanay, CHP’nin ilçelerdeki oy kayıplarının nedeninin birileri tarafından ortaya atılan “Büyükşehirde CHP, ilçelerde MHP” kampanyası olduğunu söyledi. Yerel seçimlerde kazanan belediye başkanlarının mazbatalarını alması için bugüne kadar beklediğini ifade eden Balkanay, yeni belediye başkanlarına görevlerinde başarılar diledi. Başkanların Denizli için yapacağı her hayırlı işte yanlarında olacaklarını dile getiren Balkanay, yapılan her yanlışa da duvar gibi dimdik durarak karşılık vereceklerini söyledi. 
Sandıktan aldıkları oylara bakıldığında matematiksel olarak başarısız olduklarını ifade eden Balkanay, “Elbette bu sonuçtan, örgütümüzün her kademe yöneticileri kadar aday olarak benim de sorumluluğum vardır. Çünkü, bilimsel olarak en doğru ve halkın yararına en iyi proje ve programlara sahip olsanız da, eğer onları halka yeterince anlatamamış ve destek alamamışsanız; haklı olabilirsiniz ama kazanmış olamazsınız. Seçim sürecinde, AKP tarafından yürütülen; kirli propaganda yöntemlerini, manipülasyonları, seçmen iradesini rehin almaya yönelik hamleleri bir kenara koyarak sonuçlar üzerinden, mensubu olmaktan onur duyduğum CHP’nin ve aday olarak şahsımın başarı grafiğini somut veriler üzerinden değerlendirmenin çok yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.
ŞAHSİ OYUM YÜZDE 5 
Yerel seçimlerde adayların oy toplama profillerinin önemli bir konu olduğunu belirten Balkanay, “Aday konusunu Merkezefendi ilçesi açısından ele alacak olursak; Partimize kayıtlı tüm üyelerin katılımıyla yaptığımız bir ön seçimle adaylığım kesinleşmişti. Ayrıca üyelerimiz kadar kamuoyunun da desteği bizim için heyecan vericiydi. Daha kampanya çalışmasına başlamadan önce Aralık ayı başında “Gezici Araştırma Şirketi”ne yaptırmış olduğumuz kamuoyu yoklamasında, oy oranlarımız; AKP yüzde 41,9, CHP yüzde 37,8, MHP yüzde 13,4 şeklindeydi. Aynı araştırmada adaylar ön plana çıktığında ise oy oranlarımız; AKP yüzde 43, CHP yüzde 39,2, MHP yüzde 12,6 şeklinde oluyordu. Bu da daha yolun başında, şahsıma gösterilen teveccühün partime yüzde 1,4 puan daha oy kazandırdığını gösteriyordu. Zaten kampanyanın ilerleyen dönemlerinde bu oranın önce yüzde 3,8, daha sonra yüzde 5’lere kadar yükseldiğini biliyoruz” diye konuştu.
KENDİ KENDİMİZE ZARAR VERDİK
Seçim süreci sırasında en büyük yanlışlarının yanlış kampanya yürütülmesi olduğunu dile getiren Balkanay, “Son haftalarda başlatılan; “Büyükşehirde CHP, ilçelerde MHP” kampanyası, diğer ilçelerde olduğu gibi Merkezefendi’de de etkili oldu. “Taraflar anlaştı” spekülasyonunu boşa çıkartacak adımlar, maalesef yöneticilerimiz ve büyükşehir adayımız tarafından yeterince atılamadı. Sonuçta; bugüne kadar CHP’ye oy vermemiş, ama AKP’den kurtulmak isteyen seçmenlerimiz ilçelerde MHP’ye yöneldi. CHP seçmen tabanından bile MHP’ye böyle bir yönelişin olması ise ayrıca değerlendirilmesi gereken bir konudur. Çünkü gelinen nokta “dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma” hadisesidir. Ve bunun asıl sorumlusu sadece “pirinç” sevdasına düşenlerdir. Zaten seçim sonuçları da bunu açıkça göstermektedir” dedi.
Basın açıklaması yapmasının cadı kazanı kaynatmak olmadığını dile getiren Balkanay, “Biz birileri suçlamıyoruz ya da bu sonuçlar için birilerini sorumlu tutmuyoruz. Biz biliyoruz ki CHP’nin her kademesinde görev alan arkadaşlarımız partimiz için en iyisini yapıyor. Biz işte bu çalışma ile hep birlikte daha güzel bir gelecek için birleşmek zorundayız” ifadelerini kullandı.   
CHP’Lİ YÖNETİCELERE SESLENDİ 
Mimar Balkanay, “Çok değerli her kademede yetkili yöneticilerime sesleniyorum; Halkımızın partimize olan güvenini pekiştirmek, üye ve kadrolarımızın tam bir kararlılıkla karanlığın üzerine yürümesini sağlamak, önümüzdeki süreçlerde başarı çıtasını “kazanmak ve iktidar olmak” uğruna yükseltmek için; eleştiri ve özeleştiri mekanizmalarını işletin ve gereğini derhal yapın” diye konuştu.
ÇALIŞMALARIMIZI KULLANABİLİRLER 
Merkezefendi Belediyesinin her kademe yeni yöneticilerine seslenen Balkanay, “Kampanya döneminde halkımıza sunmuş olduğumuz ve genel kabul gören, 41 adet sosyal belediyecilik projeleri ile, daha çağdaş bir Merkezefendi ve Denizli’yi hedefleyen fiziki projelerimize siz sahip çıkın ve uygulayın. Bilmelisiniz ki; Bilimin ve halkımızın ortak çıkarına olan tüm uygulamalarınızda destekçiniz olacağız. Ama her yanlışınızda da “duvar gibi” karşınızda duracağız. Amacımız “sevgi ve bilgiyle el ele” mutlu ve huzurlu Merkezefendi’yi yaratmak ve yaşatmak olacaktır” dedi.