Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, kentin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması için yatırımlarına devam ediyor.
Bu kapsamda şehrin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması için Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl Çakmak Mahallesi'nde yapımına başladığı, kentin en büyük su depolarından biri olacak tesis tamamlandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, 5.000 tonluk içme suyu deposunun su ihtiyacını karşılamak için ise 2 adet sondaj kuyusu açtı. Hızla gelişmekte olan Çakmak, Yenişafak, Selçukbey ve Hacıeyüplü Mahallelerini besleyen mevcut kaynaklara ilave olarak Hallaçlar Mahalle sınırları içinde açılan 2 adet içme suyu sondajında toplamda 60 litre/saniye debili su elde edildi. İki sondaj ile günlük 5 bin tonun üzerinde su sağlanacağı ifade edilirken, bu suyun 30.000 kişinin ihtiyacını karşılayacağı belirtildi. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çakmak Mahallesi'nde tamlanan ve şehrin en büyük su depolarından biri olacak 5 bin tonluk su deposunun faaliyete geçtiğini söyledi. Son teknoloji ile donatılan su deposu için yapılan iki ayrı sondajda çok verimli su kaynaklarına ulaştıklarına dikkati çeken Başkan Zolan, yatırımın bölgeye ve Denizli’ye hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak gelecekte yaşanabilecek su sıkıntısının önüne geçmek için gayret sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Zolan, bugüne kadar tüm hizmetlerde olduğu gibi bu yatırımda da önceliklerinin “insan” olduğunu, Denizlililerin daha sağlıklı ve nitelikli içme suyuna kavuşması için çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini açıkladı.