Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak Türk Milleti'nin özgürlüğü ve bağımsızlığı uğrunda nice yokluk ve yoksulluklara rağmen gözünü kırpmadan canını feda edebileceğini gösterdiğini ve bunu da 30 Ağustos Zafer Bayramı'yla taçlandırdığına vurgu yaptı.
Mesajında, herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladığını ifade eden Başkan Gürlesin, şu görüşlere yer verdi:
“30 Ağustos Zaferi, Yüce Türk Milleti'nin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu millet, o yokluk ve yoksulluk döneminde eşine dünyanın hiçbir yerinde rastlanmayacak bir mücadelenin sonucunda hiçbir ülkenin esareti altında yaşamayacağını göstermiştir. 30 Ağustos öyle bir zaferdir ki, bir toplumun küllerinden doğmasını sağlamakla kalmamış esaret altındaki birçok ulusa da örnek olmuştur. Zaferin yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, vatanın bütünlüğü ve Yüce Türk Milleti'nin bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda eden, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. 
Bu vesileyle yeniden Yüce Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”