Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı düzenlemeyle mevcut durumda dört çocuğa uygulanan asgari geçim indiriminin üçüncü çocuğa yüzde 100 sağlanması, süt izni süresinin uzatılması, tüp bebekte deneme sayısının üçe çıkarılması ve misafir sanatçılara iş güvencesinin sağlanması gibi öneriler bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK'in buluştuğu Kamu Personeli Danışma Kurulu'nun ardından toplanan teknik komite toplantısında 25 maddede uzlaşmaya varıldı. Düzenlemenin bütçeden sonra gündeme geleceği öğrenildi.

600 BİN MEMURA DERECE

Bakanlığın üzerinde çalıştığı düzenlemede 2005 yılından sonra göreve başlayan yaklaşık 600 binpersonele bir derece verilmesi, disiplin cezalarının affı, yardımcı hizmetler sınıfına ek gösterge verilmesi, yıllık izinlerin işgünü esasına göre düzenlenmesi, adaylıkta uyarma veya kınama cezası alanlarınmemuriyetten çıkarılması uygulamasına son verilmesi gibi başlıklar yer alıyor. Anayasa Mahkemesi'nin esastan görüştüğü emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının, nöbetçi memurluk uygulamasının kaldırılması, fazla çalışmaların geçici olması ve süreklilik arz etmesi durumunda ise istihdam artışı yoluna gidilmesiyle merkez teşkilatlarda çalışan memurlara servis hizmeti verilmesigibi düzenlemeler de yer alıyor.

SÜT İZNİNE NÖBET YOK

Düzenlemenin Meclis'te yasalaşmasıyla kadın istihdamının artırılmasına yönelik konu başlıkları da hayatageçirilecek. Bu çalışmaya göre analık izni 18 haftaya çıkarılacak, mevcut durumda dört çocuğa uygulanan asgari geçim indirimi üçüncü çocuğa yüzde 100 uygulanacak, süt iznini süresi uzatılarak, izin süresincegece nöbeti ve vardiyası verilmeyecek, evlenecek çalışana evlilik yardımı verilecek. Doğumların teşvikedilmesi amacıyla tüp bebek uygulamasında deneme sayısı üçe çıkarılacak. Uzlaşmaya varılan bazı maddeleri çok önemsediklerini kaydeden Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, disiplin affının 2005'ten sonra hiç gündeme gelmediğini belirterek, "Bunun artık hayata geçirilmesini istiyoruz. Hem disiplin affı getirilsin hem de çalışan teşvik etmek için ödül sistemi olsun" dedi.