Denizli Büyükşehir Belediyesi, lise öğrencilerine her yıl dağıttığı maddi yardımları, bu öğretim yılında da sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi 2014-2015 eğitim-öğretim yılında lisede öğrenim gören 3 bin öğrenciye ayda 60 lira öğrenim yardımı yapacak. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl lise öğrencilerine verdiği eğitim yardımının bu yılki miktarı ve kaç öğrenciye verileceği belirlendi. Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal projeleri arasında yer alan ve uzun yıllardır devam eden öğrenim yardımlarından bu yıl 3 bin lise öğrencisi yararlanacak. Eğitim yardımının bu yılki miktarı ve kaç öğrenciye verileceğine ilişkin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan karara göre 2014-2015 eğitim-öğretim yılında lisede öğrenim gören 3 bin lise öğrencisine 10 ay boyunca aylık 60 lira verilecek. Yıllardır başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan çok sayıda öğrenciye eğitim yardımı yaptıklarını 400 ile başlayan bu sayının bu gün 3 bine ulaştığını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Her bir çocuğumuza daha fazla destek olmak bizi mutlu ediyor. 2004 yılında 400 öğrenci ile eğitim yardımları vermeye başladık. Bu sayımız her yıl arttı. Bu yıl 3 bin öğrenciye ulaştık. İnşallah 5 yıl sonunda 2019'da sayı ve miktar olarak yükselmeyi hedefliyoruz. Eğitime ve özellikle ihtiyaç sahibi öğrencilere sahip çıkmak bizim en büyük hedefimiz" dedi. 

Hedef 5 bin öğrenciye destek olmak

İlçe belediye başkanlarının da kendi bütçeleri doğrultusunda eğitime destek vermelerini istediklerini ifade eden Başkan Zolan, "Eğitime verilen destek hiçbir zaman boşa çıkmaz. Eğitime verilen katkı olağanüstü artılarla geri dönüş sağlar ve geleceğe yatırımdır. Bu noktada biz bu yıl 3 bin çocuğumuzu destekleyeceğiz. Gelecek yıllarda hem öğrenci sayısının artırılması hem de miktarın artırılması için çalışacağız" dedi. Hedeflerinin 2019 yılında 5 bin öğrenciye eğitim yardımı sağlamak olduğunu dile getiren Başkan Zolan, "Daha önce üniversite öğrencilerimize de burs veriyorduk. Tabi orada arzu etmediğimiz bir sonuç oldu. Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bir siyasi partinin başvurusu sonucu üniversite öğrencilerimize verilen burs verilemez hale geldi. Ancak lise düzeyinde desteklerimizi sürdürüyoruz. Destek olduğumuz öğrenci sayısı ve yardım miktarını her geçen gün artırıyoruz. Hedefimiz  2019 yılında 5 bin öğrencimize katkı sağlamak. Arzumuz ve temennimiz bu yöndedir" diye konuştu.

"İnce eleyip sık dokuyoruz"

Eğitim yardımlarının doğru yerlere gitmesi için çok titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarımıza yatırım yapmak bizim için çok önemli. Eğer bir çocuğumuzun dahi eğitimine katkı sağlayabiliyorsak, bir çocuğumuzun bile gelecek ile ilgili hayallerini yeşertmeyi başarabiliyorsak biz mutlu oluruz. Bu çocuk belki de gelecekte ülkemize, şehrimize, tüm insanlığa çok büyük katkılar sağlayacaktır. En azından kendi ayakları üzerinde durarak mutlu olacak. Biz bunu düşünüyor ve çocuklarımızın mutlu olması için gayret sarf ediyoruz. Bu çatı altındaki tüm meclis üyelerimizin aynı düşüncede olduğunu düşünüyorum. İnşallah seneye daha farklı olacak." Bu yıl 3 bin öğrenciye Eylül ve Haziran ayları içerisinde her ay 60 TL öğrenim yardımı vereceklerine dikkati çeken Başkan Zolan, "Bu kapsamda tabi ki önceliklerimiz var. Annesi babası vefat etmiş, annesi ya da babası vefat etmiş, ya da ayrılmış, ailede çalışan sayısı, gelir durumu bunları hep göz önüne alıyoruz. Ben arkadaşlarımıza ısrarla şunu söylüyorum. 'Bu yardımı hak eden birisi varken hak etmeyen birisine verirseniz, hak eden öğrenci bu sebeple okuyamaz ise ya da sıkıntı çekerse bunun vebalini ödeyemezsiniz.' Bir insanın hayatının kurtulmasına vesile olmak bizim için önemlidir.  Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde duygusal olarak herhangi bir ölçümüz yok. Ölçümüz ihtiyaç sahibi çocuklarımızdır. En çok ihtiyaç sahibinden başlayarak sıralama yapacağız. Bu noktada herkese büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Vicdanen kendimize ve karşımızdakine hesap verebilir çalışmalar yapmamız gerekiyor" dedi. Konuşmanın ardından eğitim yardımı maddesi Meclis'ten oybirliği ile geçti.