Başkan Zolan’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türk milletinin en zor durumda bile ayağa kalkmayı bildiğini ifade eden Başkan Zolan, büyük fedakarlıklarla ve kahramanlıklarla verilen milli mücadelenin ardından 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu söyledi. Ecdadın cihana karşı vermiş olduğu kurtuluş mücadelesinin yeni bir versiyonunun 15 Temmuz’da yaşandığını anlatan Başkan Zolan, Türk milletinin yine birlik ve beraberlik içinde bu hıyanetin de üstesinden geldiğini vurgulayarak, "Atalarımız tarafından canları pahasına bizlere emanet edilen cumhuriyetimizi ve vatanımızı aynı hassasiyet ve fedakarlıkla koruyarak gelecek nesillere aktaracağız. Bu millet hiçbir zaman esaret altına kalmadı ve sonsuza kadar da kalmayacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek ve gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak hepimizin görevidir. Bizlere yurdumuz üzerinde bağımsız ve hür yaşamamız için cumhuriyeti armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu ülke için kanını döken, canını veren gazilerimize ve şehitlerimize minnet ve şükranlarımı sunar, 94. yaşını kutladığımız Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutlarım" dedi.


VALİ HASAN KARAHAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
 

Saygıdeğer Denizlililer;
Bugün geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.
Tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında yaşamayan, bağımsızlığına ve özgürlüğüne düşkün Türk Milleti; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 94 yıl önce başlattığı Kurtuluş Savaşını zaferle taçlandırarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milleti’nin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir.
Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki, Büyük Türk Milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegâne biçimi Cumhuriyettir. Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak büyük bir Millet ve Devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan Devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş bugün sadece bölgesel misyon ve sorumluluklarını yerine getiren bir ülke değil, aynı zamanda insanlığın ortak sorunlarının çözümünde elini taşın altına koyan bir devlet olarak takdirle anılmaktadır.
 Elbette ki ulaşmamız gereken daha nice hedef,  yapmamız gereken daha nice büyük işler vardır. Sahip olduğumuz misyon ve üzerinde yaşadığımız coğrafyanın politik ve stratejik önemi, karşımıza sürekli iç ve dış düşmanları çıkarmıştır, çıkarmaya da devam edecektir. 
Unutmayalım ki biz en zor zamanlarında dünyaya cesaret ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstererek bugünlere gelmiş büyük bir milletiz. Bu yürüyüş iç ve dış odaklı her türlü oyuna ve alçakça tuzaklara rağmen hep sürecektir.  Cumhuriyetimizin en büyük başarısı da milletimizin tüm fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmiş olmasıdır.
Büyük Önder ATATÜRK’ün söylediği gibi; “Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir.”
Binlerce yıllık devlet geleneğine ve büyük devlet olmanın tecrübe, hafıza ve refleks mirasına sahip Türk Milleti, yeni uluslararası düzende hak ettiği yeri alacaktır. Zengin insan kaynağımız, gelişen ekonomik gücümüz, köklü kültürümüz ve demokrasimizin erdemleri bu süreçte temel itici gücümüz olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere,  şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Büyük Türk Milletinin ve Denizlili vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.            

Tefenlili: “Mutluluk ve Gururla Kutluyoruz”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolasıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili yayımladığı mesajda “Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. yılını büyük bir mutluluk ve gururla kutluyoruz” dedi.

Bağımsızlığın, demokrasinin temelinin Cumhuriyet olduğunu vurgulayan Başkan Tefenlili, millet olarak Cumhuriyet’e her zaman sahip çıkacağımızı vurguladı. Tefenlili mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “29 Ekim 1923’te Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet’in 94. yıl dönümünü büyük bir mutluluk ve gurur içerisinde kutluyoruz. Cumhuriyet’in ne zorluklar içerisinde kurulduğunu, milletimize neler kazandırdığını çok iyi biliyoruz. Bizler, Atalarımızın bıraktığı bu mirasa millet olarak her zaman sahip çıktık. Büyük fedakarlıklarla kurulan Cumhuriyet’i gelecek nesillere bağlılıkla aktaracağız, inanıyorum ki onlar da bu kıymetli mirasa sahip çıkacaklardır. Bu duygu ve düşünceler ile Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en yürekten dileklerimle kutluyorum.”
 

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’dan
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Türkleri ‘Türk Milleti’ yapan ortak değer, ezelden beri esarete ve dayatmalara karşı asla boyun eğmeyen, bir ve beraber olmanın tükenmez gayreti içinde,  türlü sarp mücadelelerden üstün başarılarla çıkmayı kendine hedef koymuş atalarımızdan bizlere yadigâr hürriyet duygumuzun nesilden nesile aktarıldığı bir değerdir. 
Türk Milleti, istiklal ve istikbaline kastedenlere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’ndan galip çıkarak, kazandığı zaferle emsalsiz bir kahramanlık destanı olarak şanlı tarihimize yazılmıştır. Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923’te, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve beraberlik içinde milletçe kurduk. 
94. yılını kutladığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Cumhuriyet, demokratik bir ülkenin bozulmaz simgesidir. Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister.
Pamukkale Üniversitesi olarak; birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, bu toprakları canları pahasına kazanmış vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayretiyle, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, aklın ve bilimin ışığında, ülke olarak çağdaş medeniyetler seviyesine erişmemizde daima katkı sağlayacak gençler yetiştirmeyi amaçladığımızı bu vesileyle bir kez daha belirtmek isterim.
Cumhuriyetimizin ilanının yeni yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.
                                                                                                        

‘CUMHURİYET, MİLLETİMİZİN BAĞIMSIZLIK DESTANIDIR!’

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle yayımladığı kutlama mesajında, 29 Ekim 1923 tarihinin Türkiye’nin geleceği açısından tarihi bir gün olduğunu söyledi. Şahin Tin; “Cumhuriyet Bayramı, milletimizin zor zamanda yazdığı bir diriliş ve bağımsızlık destanıdır” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı. Türkiye’nin 94 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde küllerinden yeniden doğduğunu, yayımladığı mesajında vurgulayan, Milletvekili Şahin Tin, “Esareti ve dayatmaları canı pahasına elinin tersiyle iten, istikbal ve istiklaline savaş açan işgalcilere karşı onur mücadelesi veren Türk Milleti, zor zamanda Cumhuriyeti kurarak bağımsızlık ve diriliş destanı yazmıştır” dedi. 

‘TÜRKİYE DÜNYANIN YÜKSELEN GÜCÜ’

Milletvekili Şahin Tin, Cumhuriyetin iki bin yıllık devlet geleneği ve bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirasının elde edilmiş bir kazanımı olduğunu söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti 94 yıldır tüm zorluklara göğüs gererek karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Her alanda büyüyen Türkiye özellikle son dönemde dünyanın yükselen güçleri arasına girmeyi başarmıştır. Ülkemizin yükselişini istemeyenler ve başarımıza mani olma hayali kuranlar, her türlü hainliğe müracaat etmektedirler. Ancak milletimiz bu akıl yoksunu hainlerin, ihanetlerine fırsat vermediği gibi feraseti ve vatan aşkıyla boğmasını da çok iyi biliyor. Bunu en son 15 Temmuz da hep birlikte yaşandık ve gördük. Şu husus çok açık ve net bilinmelidir ki, kimse bu aziz milleti devletinden ve bayrağından koparamaz. Milletimiz kurtuluş savaşında bedenini düşmana nasıl siper ettiyse yeni işgal girişimi olan 15 Temmuz’da da İstiklal harbinde olduğu gibi yine bedenini siper etmiş ve bağımsızlığını tüm Dünya’ya bir kez daha ilan etmiştir “dedi.

‘GÜÇLÜ YARINLARI İNŞA ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türk milletinin 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde hainlere asla geçit vermediğini, bağımsızlığına, devletine, hükümetine ve demokrasisine canı pahasına sahip çıktığını söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Milletimizin vatanperver duruşu geleceğimize duyduğumuz en büyük güven kaynağımızdır. Bu aziz millet ile ne kadar iftihar etsek azdır. Ülkemize her koldan saldıranlara en ağır tokatı bu kahraman millet atmıştır. Bir taraftan terör saldırıları, diğer yandan dış güçlerin hain planları ve bir diğer taraftan ise içerdeki hainlerin ihanetleri. Her ne olursa olsun Türkiye bağımsızlığından asla ödün vermeyecek ve daha güçlü yarınları inşa etmeye kararlı bir şekilde devam edecektir” ifadelerini kullandı.

‘CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN’

Milletvekili Şahin Tin; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakârca mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle anıyor; bu uğurda canlarını seve seve veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Aynı zamanda ecdadımızın bize mirası olan bu topraklara duaları ve mücadeleleriyle sahip çıkan kahraman milletimize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum” dedi.
 


Başkan Erdoğan’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayram Mesajı

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesajında şu görüşlere yer verdi.

Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünün heyecanını yaşıyoruz. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin en büyük ve en önemli kazanımı Cumhuriyet’ tir. Bizim için bu destanı yazanları, yaşadığımız topraklar için can verenleri, bir an olsun bile unutmadık ve unutmayacağız. 
Cumhuriyet, tarihi boyunca ülke kalkınmamızın hızla gerçekleşmesiyle birlikte Türkiye sanayileşerek, demokratik bir kent toplumu haline gelmeyi başarmıştır. Cumhuriyetle gerçekleşen önemli açılımlarla Türk insanının ufku genişlemiş, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda ciddi kazanımlar elde edilmiştir. 
Bizler de bu uğurda Denizli Ticaret Odası olarak üzerimize düşen görevleri birlik ve beraberlik içerisinde her zaman yerine getireceğiz. Bu vesileyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, üzerinde yaşadığımız topraklar için can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 
                                                                                                         

BAŞKAN AKYOL'DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetin 94. Yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Mücadele ile tarihte eşi ve benzeri olmayan  bir başarı elde edilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen inanç ve kararlılıkla kazanılan bu zafer, Milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlamıştır.
Bu birliktelik ve beraberliği hiçbir güç bozamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza dek birlikte kardeşçe payidar olacaktır. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en büyük görev, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü, milletle el ele, gönül gönüle savunmak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşı'nda kadını, erkeği, çocuğuyla gösterilen büyük gayret ve fedakârlıklarla elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.
 


Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. 

Keçeci, “Büyük zorluklarla elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94.yılını kutluyor olmanın büyük coşkusunu ve onurunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet, vatan için canından olmayı göze alanların, kadınıyla erkeğiyle, tüm yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin mücadele tarihidir. Cumhuriyetimize dört elle sarılıp değerlerini daha da yüceltmek hepimizin ortak görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarına sonsuz minnet ve saygılarımı sunuyorum. Büyük onur ve gururla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızın 94. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.
 


AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı yayanladı

Kutlama mesajında; Muazzam bir mücadele ruhunun, muhteşem bir irade gücünün, hayranlık verici bir milli şuurun eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 94 uzun yılı geride bıraktığını belirten başkan Filiz; “ Ne mutlu bizlere ki, tarihin hiçbir döneminde savaşlar, kıtlıklar, işgaller, ayak oyunları, karanlık senaryolar milletimizin önünü kesememiş, inançlarından ve ülkülerinden koparamamıştır” dedi.
Türk'süz Anadolu hesabı yapanlara, devletsiz millet hayali kuranlara en kesin ve kalıcı cevabın Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla verildiğini vurgulayan Başkan Filiz; “ Emperyalist emeller tarafından tarihten silinmeye ya da küçük bir coğrafyaya sıkıştırılmaya çalışılan aziz milletimiz; varlığına, birliğine ve son yurduna kanıyla, canıyla sahip çıkmış ve bedeli ne olursa olsun teslim olmayacağını ispatlamıştır. Millet yaşadıkça, bölünmez bütünlüğü korundukça her türlü mihnet ve zahmetin sonuçsuz kalacağı, saldırıların da hükümsüz bırakılacağı böylelikle gösterilmiştir” dedi.
Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:
“Dün olduğu gibi bugünde Milli birlik ve huzurumuzu bozmak amacında olanlar faal ve yoğun gayret içindedir. Teslimiyet ve acziyet içinde çırpınanlar, işbirlikçilik ve ihaneti tek seçenek görenler dün olduğu gibi bugün de devrede, işbaşındadır. Tarihteki sayısız badireyi geçerek, tuzakları bozarak yolunda kararlı adımlarla yürüyen Türk milleti, içteki ve dıştaki art niyetli odaklara asla fırsat vermeyeceğini azim ve cesaretle ortaya koymuştur.
Türkiye Cumhuriyeti; şehit kanıyla, savaş meydanlarındaki kahramanlıklarla ve hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz fedakârlıklarla vücut bulmuş ve sonsuza kadar yaşamayı da ziyadesiyle hak etmiştir. Küresel güçlerin yedeğinde ve gölgesinde olanların, bu gerçeği akıllarından çıkarmaması şüphesiz hayırlarına olacaktır.
Biz, İstiklal Harbimizi zaferle neticelendirirken ve sonrasında yeni Cumhuriyetimizin temellerini atarken, bunu bir millet olarak, yani ortak duygu, hedef ve ideal etrafında kenetlenerek başardık. Bugün o kenetlenmeyi bir kere daha hatırlamak ve ülkemize bağlılığımızı en net haliyle ifade etmek için büyük bir fırsattır. Bu bayramda ortaya koyacağımız birlik ve beraberlik tablosu, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara verilecek en güzel cevap olacaktır. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesine sımsıkı sarılarak, Cumhuriyetle demokrasinin kaderini bir ve ortak görerek Türkiye'nin istiklal ve istikbaline sahip çıkmak her vatan evladının görevi olmalıdır.
Bizim için anlamı büyük olan 2023’e sadece 6 yıl kaldı. Cumhuriyetimizin 100′üncü kuruluş yıldönümünde her açıdan güçlü, lider, büyük ve yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz. İşte bu inşa süreci, bir bakıma Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesini, yeniden ve eksiksiz olarak hâkim kılmakla mümkün olacaktır. Bunu başaracağız ve geleceğin öncü ülkeleri arasındaki yerimizi alacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle, büyük Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.
Muazzam mücadelelerle fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür nesillerin yetişmesini temin eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurucu kahramanları saygı ve minnetle yâd ediyorum.
Vatan uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda eden aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.
Hepsinin ruhları şad, mekânları cennet olsun.”